Élet-Stílus

Kockáztatott a BMW

A BMW-s Nick Heidfeld szerint a csapatnak az élmenők utoléréséhez radikális változtatásokkal kellett próbálkozniuk idén.

Nick Heidfeld a BMW Sauber 2008-as autójának viszonylag szerény bemutatkozását azzal magyarázta, hogy a csapatnak merészen kellett fejleszteni, hogy utolérhesse a Ferrarit és a McLarent. A nagy változtatások persze nagyobb kockázatot is hordoztak.


A McLaren és a Ferrari még nincs lőtávolban (vezess.hu)

A McLaren és a Ferrari még nincs lőtávolban (vezess.hu)

“Voltak gondjaink az autóval az elején, de most már gyorsan javulunk. Persze ha nem próbálkozunk nagyobb lépésekkel, akkor nincs esély a győzelemre. Mi pedig győzni akarunk, az eredményekhez pedig nagy ugrás kell” – magyarázta a német pilóta. “Tavaly a McLaren és a Ferrari fél másodperccel volt jobb, ez nagyon sok az F1-ben” – tette hozzá Heidfeld.

A csapat idei célja a harmadik erő szerepéből előrelépni, és futamot nyerni, azonban az erőviszonyokról egyelőre Heidfeld is csak találgatni tud.

“Ha az autó katasztrofális, akkor a célba érés sem jelent csalódást, de ha az autó jó, akkor a második hely sem kielégítő. Azt hiszem, az idény elején nem érjük be a McLarent és a Ferrarit, de ki tudja. Nem ismerjük az üzemanyagszinteket. Azért remélem, hogy utánuk mi vagyunk a legerősebbek. Az ember próbál figyelni, hogy mit mondanak a többiek, persze ez inkább csak megérzés” – spekulált Heidfeld.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik