Élet-Stílus

Nápolyban megbotlott az Inter

Az újonc Napoli véget vetett az Inter veretlenségi sorozatának a Serie A 26. fordulójában. A milánóiak először szenvedtek vereséget a szezonban, ezt megelőzően megszakítás nélkül 31 bajnokin nem találtak legyőzőre.

Különböző okok miatt az Inter tartalékosan, a Julio César – Maicon, Rivas, Materazzi, Chivu – Figo, Vieira, Pelé, Maniche – Suazo, Balotelli összeállításban lépett pályára Napolyban, az élvonalbeli olasz bajnokság 26. fordulójának záró mérkőzésén, s már a 3. percben hátrányba került. A Napoli gólját – amely, mint később kiderült, három pontot ért – Julio César hozta össze.

A hálóőr messzire kifutott a kapujából, hogy felszabadítson, de éppen Zalayetát találta meg, a hazaiak csatára pedig 18 méterről az üresen hagyott kapu közepébe emelte a labdát.

A listavezető nem játszott jól, ám még így is egyenlíthetett volna, Suazo lövését azonban Gianello lábbal védte, átellenben pedig Julio César tett arról, hogy ne változzon az eredmény: nagyot védett a csapattárs Materazzi ügyetlenkedése után, majd ezt követően Zalayeta lőtt fölé „ajtó-ablak” helyzetben.

A Napoli került győztesen a csatából (Getty)

A Napoli került győztesen a csatából (Getty)

A második félidőben Crespo és Zanetti, később a sérüléséből felépült Jímenez is pályára lépett az Interben, ám a cserék sem voltak képesek kihúzni a gödörből az együttest, sőt, a milánóiak még örülhetnek is, hogy megúszták egygólos vereséggel a nápolyi kiruccanást. A 75. percben Zalayeta növelhette volna a különbséget, ugyanakkor büntetőjét nem tudta gólra váltani, pontosabban: Julio César kifogta kapu bal oldalába tartó labdát.

Az Inter 31 veretlenül megvívott bajnoki után talált újra legyőzőre a Serie A-ban; ezt megelőzően a tavalyi kiírásban, 2007. április 18-án kapott ki utoljára, akkor az AS Roma győzte le 3-1-re.

A milánóiak továbbra is vezetik a bajnokságot: hat pont az előnyük az üldöző Romával szemben.

„Ugyan csökkent az előnyünk, ugyanakkor a Roma még így is meglehetően messze van tőlünk. Nem szabad pánikba esnünk, amiért kikaptunk, különben is van egy hetünk, hogy rendezzük a sorokat. Én mindenestre nem aggódom” – magyarázta Roberto Mancini. Az Inter edzője napolyi meccset így értékelte: „A hazaiak erősen kezdtek, ráadásul mi összehoztunk nekik egy gólt, s ennek döntő jelentősége volt, már csak azért is, mert elől nem voltunk valami veszélyesek ezen az estén.”

Serie A, 26. forduló:
SSC Napoli-Internazionale 1-0 (1-0)
Gól: Zalayeta (3.)

Korábbi eredmények:
Cagliari-Genoa 2-1
Empoli-Siena 0-2
Juventus-Fiorentina 2-3
Livorno-Catania 1-0
Reggina-Palermo 0-0
Sampdoria-Torino 2-2
Udinese-Atalanta 2-0
AC Milan-SS Lazio 1-1
AS Roma-Parma 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik