Élet-Stílus

Loeb könnyű győzelme

A címvédő francia Sebastien Loeb nyerte a Mexikó-ralit. Az összetettben a második helyen áll, egy pont a hátránya az éllovas finn Mikko Hirvonen mögött.

A Citroen C4-gyel versenyző 34 esztendős francia pilóta könnyű győzelmet aratott Mexikóban. A közép-amerikai futamon zsinórban harmadszor diadalmaskodó Sebastien Loeb a második napon vette át a vezetést, majd a vasárnapi utolsó négy szakaszon nem akadt nála gyorsabb a mezőnyben. Végül egy perc hat másodperccel előzte meg az ausztrál Chris Atkinsont (Subaru), a harmadik és negyedik helyen pedig két fordos finn versenyző, Jari-Matti Latvala, illetve Mikko Hirvonen végzett – őket egyébként még további három Ford-pilóta követte.

Sebastien Loebnél nem akadt gyorsabb (lumq.com)

Sebastien Loebnél nem akadt gyorsabb (lumq.com)

A 2008-as világbajnokság harmadik futama után Hirvonen vezet a pontversenyben, ugyanakkor csekély, mindössze egy pont az előnye az immáron 38. győzelmét arató Loebbel szemben.

„Mindig nagyobb nyomás van azokon, akik hátrányban vannak, de ezzel sincs különösebb problémám. Számítottam arra, hogy jól megy majd itt, Mexikóban, persze nem volt ez egy könnyű verseny, hiszen nagy csatát vívtunk Jari-Mattival, ám szerencsére én kerültem ki ebből győztesen” – magyarázta Loeb, aki sorozatban ötödik világbajnoki címére hajt.

A szezon következő futama március 27. és 30. között Argentínában esedékes. Loeb felettébb optimistán várhatja az újabb megmérettetést, tekintve, hogy 2005-ban, 2006-ban, valamint 2007-ben is megnyerte az argentin viadalt, melyen másnak nem termett még babér a mai ralis mezőnyben.

Mexikó-rali, végeredmény:
1. Sebastien Loeb (francia, Citroen) 3:33.29.9
2. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru) 1:06 p h.
3. Jari-Matti Latvala (finn, Ford) 1:39 p h.
4. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 3:38.7 p.h.
5. Henning Solberg (norvég, Ford) 4:57 p h.
6. Matthew Wilson (brit, Ford) 6:28 p h.

Az összetett élcsoportja
Pilóták:

1. Mikko Hirvonen 21
2 Sebastien Loeb 20
3. Jari-Matti Latvala 16

Csapatok:
1. BP-Ford Abu-Dhabi WRT 37
2. Citroen Total WRT 25
3. Subaru WRT 25

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik