Élet-Stílus

Liverpooli nap a Premier League-ben

Mind a két liverpooli együttes nyert az angol labdarúgó Premier League 28. fordulójának vasárnapi játéknapján, az Everton hazai pályán verte a Portsmouth csapatát, míg az FC Liverpool a Bolton otthonából hozta el a pontokat.

A „vörösök” hosszú nyeretlenségi sorozatot zártak le, 2002 szeptembere óta először vették be a Reebok Stadiont. A vasárnapi találkozó elején Diouf szabadrúgása után a kapufa mentette meg a Liverpoolt a góltól, a Boltonnak, különösen Jusi Jaaskelainennek viszont már nem volt szerencséje, a finn kapus szó szerint bevédte Steven Gerrard nem túl veszélyes, a jobbösszekötő helyről, mintegy 20 méterről leadott lövését.

Jaaskelainen ezután összeszedte magát, és kétszer is kifogott Ryan Babelen – bravúrral védte a holland lövéseit. Átellenben pedig Pepe Reina hárította Kevin Davies közeli fejesét.

A Liverpool fölényben futballozott, majd a szünet tovább növelte előnyét. Az 69. percben már Dirk Kuyt is betalálhatott volna, de csak a kapufát találta el, ezután Babel elé került a labda, és ő már nem hibázott, a jobb alsó sarokba lőtt.

Ryan Babel gólöröme (MTI/EPA)

Ryan Babel gólöröme (MTI/EPA)

Negyedórával a vége előtt Fabio Aurelio szerezte a harmadik vendéggólt: 19 méterre a kaputól mellre vette a labdát, és mielőtt az leeshetett volna, kapásból a bal felsőbe bombázott. A kiesés ellen menekülő Bolton erejéből csak a szépítésre futotta, egy jobboldali szöglet után Cohen fejelt közelről a hálóba.

„Elégedett vagyok, hiszen jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, s szereztünk három gólt. Néhány hazai pontrúgással meggyűlt a bajunk, ezt leszámítva végig a mi akaratunk érvényesült” – így Rafa Benítez, a ‘Pool menedzsere.

Az Evertont trenírozó David Moyes is elégedett lehet, hiszen csapata sorrendben harmadik győzelmét aratta a bajnokságban, ezúttal a Portsmouth csapatát győzte le. A „kékek” már első percben megszerezték a vezetést: Yakubu Aiyegbeni használta ki, hogy Steven Pienaar szabadrúgása után képtelenek voltak felszabadítani a vendégek. Jermain Defoe révén a 38. percben egyenlített a Pompey, ám ezzel az összes puskaporát előtte.

A térfélcsere után Tim Cahill találatával szerezte vissza a vezetést az Everton (a feladó ezúttal is Pienaar volt), majd a 81. percben Yakubu pecsételte meg a vendégek sorsát.

Az Everton BL-szereplést érő negyedik helyen áll jelenleg a Premier League tabelláján, míg a Liverpool a városi riválistól három ponttal leszakadva az ötödik pozícióban tanyázik.

Premier League, 28. forduló:
Everton-Portsmouth 3-1 (1-1)
Gól: Yakubu (1., 81.), Cahill (73.), ill. Defoe (38.)

Bolton Wanderers-Liverpool 1-3 (0-1)
Gól: Cohen (79.), ill. Jaaskelainen (12., öngól), Babel (59.), Aurelio (75.)

Szombaton játszották:
Manchester City-Wigan 0-0
Arsenal-Aston Villa 1-1
West Ham-Chelsea 0-4
Fulham-Manchester United 0-3
Birmingham City-Tottenham 4-1
Derby County-Sunderland 0-0
Middlesbrough-Reading 0-1
Newcastle-Blackburn 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik