Élet-Stílus

Kipucolta hazánkat a szélvihar

Délután nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, sok helyütt kisüt a nap. A szél erős marad, a 90-100 km/órás sebességet is elérhetik. A levegő minősége azonban az ország és Budapest egész területén jó, illetve kiváló.

A vasárnap első felében jobbára erősen felhős, borult lesz az égbolt, többfelé várható eső, záporeső. A délutáni órákban azonban nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, ekkor már csak az északkeleti, keleti területeken számíthatunk további esőre, záporokra – írja az Időkép.hu.

Az északnyugati, nyugati szél a nap folyamán erős marad, a Kisalföldön, valamint a középső országrészben viharos széllökések is előfordulhatnak, néhol ismét elérhetik a 90-100 km/h sebességet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 Celsius-fok között alakul. A szombati szél kisöpörte a szmogot az országból, a levegőminőségi adatok mindenhol kedvezőek.

Hétfőn változóan felhős reggelre ébredhetünk, a nyugati és a középső tájakon növekszik meg időnként erősebben a felhőzet. Ezeken a területeken gyenge eső, zápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél általában mérsékelt lesz, egy-egy élénkebb széllökés már csak néhol fordulhat elő. A kora reggeli időszakban 2 és 9 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála.

Hétfőn napközben a felhőátvonulások mellett elsősorban az északi országrészben fordulhat elő kisebb eső, gyenge záporeső, hazánk más részein több órás napsütésre számíthatunk. A déli területeken megélénkül a déli, délnyugati szél, míg másutt gyenge, mérsékelt légmozgás várható. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, a kora délután folyamán 10 és 18°C közötti hőmérsékleteket mérhetünk, északkeleten várhatóak alacsonyabb értékek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik