Élet-Stílus

Kikapott otthon a Juventus

A ráadásban kapott góllal maradt alul hazai pályán a Juventus együttese a BL-helyekért folyó harcban az egyik közvetlen riválisától. Az Internazionale az esti órákban a Napoli vendégeként növelheti az előnyét a tabellán.

Már szombaton pályára lépett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában az AC Milan és az AS Roma. A BL címvédője kínkeservesen szerzett egy pontot a Lazio ellen hazai pályán, Francesco Tottiék viszont jobban csinálták, hiszen valósággal elsöpörték a Parmát. A Roma hátránya a győzelemmel hatpontosra csökkent a listavezető Interrel szemben, amely az esti órákban a Napolihoz látogat.

Vasárnap délután egy igazi rangadóra került sor a Serie A-ban, hiszen a harmadik helyért álló Juventus a negyedik Fiorentinát fogadta. A vendégek trénere remekül cserélt, hiszen a 93. percben az a Daniel Osvaldo állította be a 2-3-as végeredményt, akit Cesare Prandelli nem sokkal korábban küldött be. A döntő találat előtti gólpasszt a januárban leszerződtetett Papa Waigo jegyezte, nem sokkal korábban pedig a szenegáli lőtte be az egyenlítő találatot. Őt is a hajrára küldte be a lilák mestere.

Iaquintát keményen fogták a lila védők (Getty)

Iaquintát keményen fogták a lila védők (Getty)

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban annak ellenére, hogy Vieri és Mutu is kimaradt a kezdőből. A két gólvágó hiánya ellenére hamar előnyhöz jutottak a vendégek, de a Juve a télen érkezett Sissoko és Camoranesi révén a második félidő közepére egalizált. A végjátékban azonban jobb volt a Fiorentina, amely nagyon fontos pontokat szerzett a BL-helyekért folyó harcban.

A lilák egy pontra megközelítették a harmadik helyen álló Juvét, ráadásul megerősítették az utolsó BL-szereplést érő helyüket, a szombaton ikszelő Milannal szemben négypontos az előnyük.

A tökutolsó helyen álló Cagliari végre megnyert egy meccset, de olyan, mintha kikaptak volna, hiszen szombaton a szövetség fegyelmi bizottsága három pontot levont a csapattól. Az egyesület akkor hibázott, amikor nem sport-, hanem polgári bíróságon perelte be rágalmazás vádjával a csapat korábbi hátvédjét, Gianluca Grassadoniát.

A Sampdoria sztárja, Cassano ismét mindkét oldaláról bemutatkozott. A Torino ellen a fordulás után nem sokkal beállította a 2-2-es végeredményt, de percekkel a lefújás előtt piros lapot kapott a bíró munkájának „értékelése” miatt. A feldühödött csatárt a társaknak kellett visszafogniuk, hogy ne essen neki a játékvezetőnek.

Serie A. 26. forduló:
Cagliari-Genoa 2-1
Gól: Acquafresca (29.), Rubinho (45., öngól), illetve Lucarelli (15.)

Empoli-Siena 0-2
Gól: Portanova (33.), Rigano (94.)
Piros lap: Moro (90., Empoli)

Juventus-Fiorentina 2-3
Gól: Momo Sissoko (29.), Camoranesi (57.), illetve Gobbi (19.), N,Diaye (75.), Osvaldo (93.)
Piros lap: (Osvaldo 93., Firoentina)

Livorno-Catania 1-0
Gól: Diamanti (62.)

Reggina-Palermo 0-0

Sampdoria-Torino 2-2
Gól: Sala (45.), Cassano (52.), illetve Comotto (18.), Di Michele (51., 11-esből)
Piros lap: Cassano (88., Sampdoria)

Udinese-Atalanta 2-0
Gól: Quagliarella (30.), Di Natale (32.)

Szombati meccsek:
AC Milan-SS Lazio 1-1
AS Roma-Parma 4-0

Később:
SSC Napoli-Internazionale 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik