Élet-Stílus

Kalucza és Káté aranyérmes

Kalucza Norbert és Káté Gyula arany-, Varga Miklós pedig ezüstérmes lett a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, melyen mindhárman már a döntőbe jutással kvótát szereztek.

A magyar csapat tájékoztatása szerint az 51 kg-ban szereplő Kalucza és a 64 kg-os Káté egyaránt mérkőzés nélkül végzett az első helyen, miután előbbi brit és utóbbi román ellenfele sem állt ki az amúgy tét nélküli döntőre.

Káté Gyula mérkőzés nélkül végzett az élen (MTI)

Káté Gyula mérkőzés nélkül végzett az élen (MTI)

Két honfitársához hasonlóan az egész tornán remeklő Vargának ezzel szemben ringbe kellett lépnie szombaton az ukrán Olekszandr Kljucsko ellen. A hajdúsámsoni bokszoló a kvalifikáció kivívása után nem tudta felszívni magát a tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésre és végül 30-14-es pontozással kikapott.

Szili István viszont elveszítette a bronzmérkőzést és ezzel nem sikerült kvótát szereznie a Roseto degli Ambruziban rendezett első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, melyen három magyar versenyző biztosította helyét a pekingi játékokon.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a kőszegiek kiváló 75 kg-os bokszolója remekül helytállt az örmény Andranik Hakobjan ellen, aki nem kis részben a pontozóknak köszönheti sikerét. Szili hiába ütött többet és pontosabban, volt a meccsnek egy másfél menetes – mint kiderült döntő – periódusa, amikor egyáltalán nem kapott pontot. A csatát végül 25-19-re nyerte Hakobjan.

Kalucza Norbert (jobbról) ott lesz Pekingben (MTI)

Kalucza Norbert (jobbról) ott lesz Pekingben (MTI)

Az olaszországi viadalon így is a várakozásokon felül teljesített a magyar csapat, amely Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60) és Káté Gyula (64) révén három kvótát szerzett, így a tavalyi világbajnokságon kvalifikált Szellő Imrével (81 kg) együtt négyen már biztosan képviselhetik Pekingben a magyar színeket.

A többieknek, így Szilinek is még egy lehetősége lesz az ötkarikás részvétel kivívására, méghozzá az április 7. és 13. között sorra kerülő athéni kvalifikációs versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik