Élet-Stílus

Bravúros győzelmet aratott a Fradi

A Ferencváros tíz emberrel, kétgólos hátrányból fordítva nyert a BKV Előre otthonában. A Kecskemét veresége miatt jelenleg a Szolnok vezeti az NB II Keleti csoportjának tabelláját, a zöld-fehérek három ponttal lemaradva harmadikok.

Az angol Shaw a kezdőcsapatban kapott helyet a BKV Előre vendégeként fellépő Ferencvárosban, Lisztes pedig a szünetben állt be. Az első 45 percet követően 1-1-re álltak a felek: Hammer révén a 3. percben a hazaiak jutottak vezetéshez, a közel félórás „szunyókálás” után magához térő zöld-fehérek pedig Ndjodo góljával egyenlítettek – a kameruni csatár Deme által kapott labdát 14 méterről lőtte a BKV Előre hálójába.

A térfélcsere után Lisztes szabadrúgása alig kerülte el a kaput, ám átellenben Páles már pontosabban célzott, 6 méterről a vetődő Holczer alatt a jobb alsó sarokba küldte a labdát. Mi több: Shaw és Mátyus kihagyott helyzete után (előbbi közeli fejesét Szűcs hárította, utóbbi pedig a kapufát találta el), Török is betalált a hazaiaktól, nem is akármilyen gólt szerzett: 17 méterről „pókhálózta ki” a jobb felső sarkot – ráadásul a reklamáló Fülöpöt második sárga lappal ki is állította a bíró.

Kilátástalan helyzete ellenére sem adta fel a Fradi, és nem kis bravúrral tíz emberrel is nyerni tudott. A 70. percben Mátyus büntetőből szépített, majd négy perc elteltével Bertha már az egyenlítőgólt szerezte. És ezzel még nem volt vége: a 88. percben Lisztes szöglete után Njodo bólintott a léc alá.

Lisztes Krisztián gólpasszal segítette a Fradit (ftc.hu)

Lisztes Krisztián gólpasszal segítette a Fradit (ftc.hu)

„Nagyon nehéz győzelem volt, de tudtam, hogy nem lesz egyszerű, pláne azután, hogy hátrányba kerültünk. 3-1-nél picit melegnek tűnt a szituáció, de a célunkat, a három pont megszerzését végül elértük, ráadásul egy eléggé felforgatott csapattal. A két gólt szerző Ndjodóra sok mindent lehet mondani, azt is, hogy néha elpattan tőle a labda, de egy dolog biztos, góljai mindig létfontosságúak, ez ma is így volt” – értékelt klubja honlapján Csank János, a Fradi edzője.

A bajuszos tréner csapata még mindig a harmadik helyen áll a Keleti csoportban, ugyanakkor már csak egy győzelemnyire van a listavezetőtől, amely immáron a Szolnok csapata. Az őszi bajnok Kecskemét a tabella második helyére esett vissza a 16. forduló után, mivel 3-0-ra kikapott a Makó vendégeként.

Elefántcsontparti játékosok jönnek

Három elefántcsontparti futballista csatlakozik jövő héten a labdarúgó NB II Keleti csoportjában feljutásért küzdő Ferencvároshoz. Egy-egy védő (Tidiane), támadó középpályás (Bambamoussa) és csatár (Dramane) érkezése várható a már korábban leigazolt Shaw, Lisztes és Baranyai mellé. Rajtuk kívül visszatért az ősszel kölcsönben máshol futballozó Fülöp, Szalai és a kapus Holczer. (MTI)

NB II, 16. forduló
Keleti csoport:
BKV Előre-Ferencváros 3-4 (1-1)
Gól: Hammer (3.), Páles (55.), Török S. (65.), ill. Ndjodo (31., 88.), Mátyus (70., 11-esből), Bartha (82.)
Kiállítva: Fülöp (66., Ferencváros)

Makó-Kecskemét 3-0
Bőcs – Mezőkövesd-Zsóry 1-0
Kazincbarcika-Baktalórántháza 0-0
Vecsés-Cegléd 3-1
Vác-Újbuda – Jászberény 1-1
Szolnok-Tököl 2-0
Orosháza-Tuzsér 3-1

Az élcsoport:
1. Szolnok 35 pont
2. Kecskemét 33
3. Ferencváros 32

Nyugati csoport:
Kozármisleny-Haladás 0-4
Mosonmagyaróvár-Barcs 1-4
Budaörs-ESMTK 0-1
Soroksár-Pécs 1-3
Komló-Lombard FC Pápa 0-0
Dunaújváros-Felcsút 0-1
Integrál-DAC – FC Ajka 2-0

Az élcsoport:
1. Felcsút 37 (12 győzelem)
2. Haladás 37 (11)
3. Pápa 35

Ajánlott videó

Olvasói sztorik