Élet-Stílus

Lohol a Bayern, Huszti győztes gólt szerzett

A listavezető Bayern München nyerte a Bundesliga 22. fordulójának gelsenkircheni derbijét. A Hannover Huszti győztes góljának köszönhetően lépett túl a Nürnberg együttesén.

A dugig kelt gelsenkircheni Veltins-Arenában aligha gondolta volna valaki, hogy már az első negyedórában kialakul a végeredmény. Pedig így történt. Egy gól döntött a rangadón.

A bajorok egy remek kombinációval feltörték a házigazdák védelmét – Schweinsteiger előbb egy csellel becsapta védőjét, majd a meglóduló Ribéryt szöktette, aki visszapasszolt, s a középen érkező Klose közelről a hálóba helyezett.

Klosét hiába rángatták, eldöntötte (DPA)

Klosét hiába rángatták, eldöntötte (DPA)

Az első félidő hajrájától eltekintve fölényben játszó Bayern a második játékrészben tékozolta el legnagyobb helyzettét, ekkor Toni továbbított fejjel az előrehúzódó Van Buytennek, a belga védő fejese azonban a kapufán csattant. Veresége nyomán a Schalke alighanem lemondhat a bajnoki címről.

Hannoverben a kiesés ellen küzdő Nürnberg lépett fel, s a hazaiak elsősorban az idei nyolcadik találatát szerző Huszti Szabolcs góljának köszönhetően mindhárom pontot otthon tartották. A vendéglátók részéről Bruggink szerzett vezetést a szünet előtt, erre Misimovics a 52. percben válaszolt.

Bő játékóra után a 66. percben Balitsch beívelése után kisebb tumultus alakult ki a vendégtizenhatoson belül. Végül Lauth lett a győztes, s a megszerzett labdát az érkező magyar középpályás elé tálalta, aki ballal nem hibázott.

Balitsch  és Hariszteasz párharca a hannover-Nürnberg találkozón (DPA)

Balitsch és Hariszteasz párharca Hannoverben (DPA)

A Karlsruhének ezúttal nélkülöznie kellett a sárga lapjai miatt eltiltott Hajnal Tamást, de így is nyert, mégpedig 3-1-re az utóbbi öt bajnokiján veretlen Wolfsburg ellen. Brémában a Werder érvényesítette a papírformát, s így maradt a müncheniekkel szembeni négypontos hátránya.

Bundesliga, 22. forduló:

Schalke-Bayern 0-1 (0-1)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, 61 482 néző. Vezette: Fandel
Gól: Klose (14.)
Schalke: Neuer – Rafinha, Bordon, Krsztajics, Westermann – Grossmüller, F. Ernst – Rakitic (Zé Roberto, 61.) – Asamoah, Sanchez (Halil Altintop, 61.), Kuranyi. Szakvezető: Mirko Slomka
Bayern: Kahn – Lell, Lucio, Van Buyten, Jansen – Demichelis – Hamit Altintop, Schweinsteiger, Ribery (Ottl, 78.) – Klose (Schlaudraff, 84.), Toni. Szakvezető: Ottmar Hitzfeld

Bajor öröm: Schweinsteiger és Toni öleli Klosét (DPA)

Bajor öröm: Schweinsteiger és Toni öleli Klosét (DPA)


Hannover-Nürnberg 2-1
(1-0)
Hannover, AWD-Arena, 32 000 néző. Vezette: Kempter
Gól: Bruggink (29.), Huszti (65.) illetve Misimovics (52.)
Hannover: Enke – Cherundolo, Ismael, Vinicius, Tarnat – Balitsch, C. Schulz – Stajner (Lauth, 65.), Bruggink (Lala, 70.), Huszti – Hanke (Hasemian, 78.). Szakvezető: Dieter Hecking
Nürnberg: Blazek – D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Pinola – Mnari (Misimovics, 46.), Galasek, Kluge (Mintal, 86.) – Szaenko, Hariszteasz (Vittek, 46.) – Koller. Szakvezető: Thomas von Heesen

Bremen-Dortmund 2-0 (1-0)
Gól: Rosenberg (44., 63.)

Rostock-Bielefeld 1-1 (0-0)
Gól: Bartels (87.) illetve Eigler (84.)

Karlsruhe-Wolfsburg 3-1 (1-1)
Gól: Eggimann (23.), Kennedy (73.), Jasvili (92.), illetve Schäfer (28.)

Az Energie Cottbus-VfB Stuttgart mérkőzést elhalasztották.

Pénteken:
Hertha BSC-MSV Duisburg 2-0

Vasárnapi eredmények

Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 4-1 (1-0)
Gól: Guerrero (5., 79.), de Jong (57.), Zidan (83.), illetve Kirgiakosz (77.)

VfL Bochum-Bayer Leverkusen 2-0 (0-0)
Gól: Zdebel (66.), Dabrowski (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik