Élet-Stílus

Panasz a trükkös Real ellen

A Vasco da Gama bepanaszolta a brazil (CBF) és a nemzetközi szövetségnél (FIFA) a Real Madridot, amiért a spanyol klub illegális módon szerződési ajánlatot tett a rióiak egyik tehetséges játékosának, a 15 éves Philippe Coutinhónak.

„A Real közvetlenül labdarúgónk, Philippe Coutinho családját kereste meg, és állt elő nagyon csábító, ám ugyanakkor illegális javaslattal” – közölte a Vasco elnöke, Eurico Miranda.

„Az idevonatkozó szabály egyértelmű: csak 18. életévét betöltő játékos igazolható külföldre, Coutinho pedig még csak 15 éves. Panaszt tettünk mind a nemzetközi, mind a brazil szövetségnél a spanyolok szabálytalan kapcsolatkeresési kísérlete miatt.”

Az egész családot csábította a Real ( globoesporte.globo.com)

Az egész családot csábította a Real ( globoesporte.globo.com)

Miranda azt is elmesélte, hogy a királyi klub milyen trükkel próbálkozik. „Úgy próbálják meg kijátszani a törvényt, hogy elcsábítják a tehetségek szüleit, ez esetben Coutinho apjának ajánlottak munkát, azt magyarázták: éljen, dolgozzon Madridban, és vigye magával családot is. Na nem, ezt a Vascóval nem fogják eljátszani!” – így a riói klub első embere, akinek az állítására a Real részéről még senki sem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik