Élet-Stílus

Három kvótát szereztek a magyar bokszolók

Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60) és Káté Gyula (64) olimpiai kvótát szerzett a Roseto degli Ambruzziban zajló kvalifikációs ökölvívótorna pénteki versenynapján, miután az elődöntőben mindhárman legyőzték ellenfelüket.

A debreceni Kalucza Norbert 26-20-as pontozással nyert a német Marcel Schneider ellen, és a szombati fináléban a brit Khalid Yafallal találkozik. A hajdúsámsoni Varga Miklós nagyon simán, 34-12-re verte a román Georgian Popescut, és az aranyért pedig az ukrán Olekszandr Kljucskóval száll szembe.

Káté, az MTK világbajnoki és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese 18-10-es pontozással győzte le a litván Egidijus Kavaliauskast, és a döntőben a román Gheorghe Ionut vár rá.

Kété Gyula is ott lesz Pekingben (MTI)

Kété Gyula is ott lesz Pekingben (MTI)

Szili István pénteken nem jutott olimpiai kvótához, miután az elődöntőben 17-9-re kikapott a brit James de Gale-től. A 75 kilogrammban szereplő kőszegi bokszoló ugyanakkor szombaton még megszerezheti a részvételi jogot az olimpiára, ha a bronzcsatában megveri az örmény Andranik Hakobjant.

A 81 kilós Szellő Imre már tavaly, a chicagói világbajnokságon, a negyeddöntőbe jutással kiharcolta a pekingi részvételt.

A második – amúgy egyben utolsó – európai kvalifikációs ökölvívótornára április 7. és 14. között kerül sor Athénban.

Az elnök elégedett

„Nagyon elégedett vagyok a csapat eddigi teljesítményével. A mai négy srác remekül bokszolt, igaz, Szili Pista ezt a mai meccset nem tudta megoldani, de rá sem lehetett panasz” – nyilatkozta Csötönyi Sándor, a szövetség elnöke.

„A két fiatal, Kalucza Norbi és Varga Miki nyugodtan mondhatom, szenzációs produkcióval rukkolt elő, míg Káté el tudta viselni az esélyesség terhét, és biztosan győzött. Eredetileg két kvótára számítottam, most már biztosan megvan három, s ráadásul Szili még javíthat. Neki egy kicsit fáj a keze, ami nyilván befolyásolja teljesítményét, ennek ellenére bizakodom, hogy holnap majd sikerrel jár”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik