Élet-Stílus

Edzője állásával és a Bayernnel játszik a Schalke

Német lapértesülések szerint Mirko Slomka, a Schalke edzője csak akkor maradhat a posztján, ha csapata megfelelő eredménnyel zárja a következő két mérkőzését, a Bayern elleni rangadót és az FC Porto elleni BL-nyolcaddöntőt.

A 41 éves edző nincsen könnyű helyzetben, hiszen csapata hullámvölgyben van, legutóbbi két bajnokiját elveszítette, és amennyiben a Bayern München elleni Bundesliga-rangadón, valamint az egygólos előnnyel várt FC Porto elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben sem hozza a vezetők által várt jó eredményt (a győzelmet, illetve a továbbjutást), úgy felthetőleg veheti a kalapját – olvasható a német lapokban.

Mirko Slomka ugyanakkor a nyomás ellenére meglepő optimizmussal várja a következő két fellépést, szerinte együttese képes lesz legyőzni a listavezetőt, és FC Portót is kiejtheti a BL-ből. „Ha szombaton nyerünk, jó esélyünk lesz arra, hogy megcsípjük a harmadik helyet, és amennyiben túljutunk az FC Portón a BL-ben, úgy megbecsülést és nem kevés pénzt szerezhetünk a klubnak” – jelezte Slomka, hogy nagy a tét.

Mirko Slomka nem aggódik (Getty)

Mirko Slomka nem aggódik (Getty)

„Nagyon fontos meccsek előtt állunk, ez aligha vitatható, és ugyan nem vagyunk könnyű helyzetben, én sohasem adom fel: a csapattal együtt ki akarok kászálódni a gödörből, egyúttal azt is be szeretném bizonyítani, hogy én vagyok a megfelelő edző a Schalke számára” – tette hozzá a Bundesliga-tabelláján ötödik, a Bayerntől kilenc ponttal lemaradó „királykékek” trénere.

Bár a jelenlegi forma alapján a Bayern München számít esélyesnek, ugyanakkor a ligában a Schalke-nak a legjobb a hazai mérlege a rekordbajnokkal szemben (11 győzelem, 18 döntetlen és csak 8 vereség), nem beszélve arról, hogy legutóbb kilenc és fél éve, 1998 októberében kapott ki otthon a bajoroktól. A 2001-ben átadott Veltins Arénában még egyszer sem: két iksz mellett négyszer legyőzte a szombati riválist.

„Még nem győztünk ott, éppen itt az ideje, hogy véget vessünk ennek a sorozatnak, már csak azért kellene a siker, mert szeretnénk megőrizni vezető helyünket ” – mondta Ottmar Hitzfeld, aki a Bayern edzőjeként négyszer vesztesen hagyta el Veltins Arénát, s ez az utolsó lehetősége, hogy javítson, tekintve, hogy nyáron távozik a posztjáról. A Bayern a 22. forduló előtt négy ponttal vezet a Werder Bremen előtt.

A brémaiak a Borussia Dortmundot fogadják szombaton.

Elmarad a bajnoki

Viharveszély miatt elmarad a szombatra kiírt Energie Cottbus-VfB Stuttgart mérkőzés. A cottbusi városháza – mint a stadion tulajdonosa – bejelentette, hogy mivel az előrejelzések szerint egy nap múlva 130 kilométer/órás szél fog tombolni a térségben, nem engedélyezi a találkozó lebonyolítását. A sereghajtó Cottbus és a cmvődő Stuttgart meccse eredetileg szombaton 15:30 órakor kezdődött volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik