Élet-Stílus

Zambrotta: nem vagyok áruló

Árulónak tartják a Barcelona világbajnok olasz játékosát a Juventus szurkolói, mert Gianluca Zambrotta a 2006-os botrány után hagyta ott a csapatot. A védő szerint azonban szó nincsen erről, őt csapták be.

A 31 éves futballista 2006-ban hagyta ott a torinói klubot, nem sokkal azután, hogy az egyesület bundabotrányba keveredett. A szurkolók azonnal megtalálták több más társával (Vieira, Ibrahimovic, Thuram, Emerson, Cannavaro) együtt Zambrottát, aki nem maradt a másodosztályba visszasorolt Juventusnál.

„Árulónak neveztek, de engem és társaimat csaptak be. Az edzéseken és a meccseken mindent beleadtunk, mégis elvették két bajnoki címünket. Ráadásul az eladásomból befolyt rengeteg pénzből tudta a klub rendezni az adósságait” – nyilatkozta a GQ magazinnak az olasz védő.

Elhagyta 2006-ban a süllyedő hajót (AP)

Elhagyta 2006-ban a süllyedő hajót (AP)

Zambrotta nem hivatalos források szerint a világbajnokság után 14 millió euróért szerződött a Barcelonához, ahol azonban nincsen állandó helye a kezdőben.

„Rólunk futballistákról sokan azt hiszik, hogy csak a pénz érdekel minket. Kíváncsi lennék arra, hogy ki utasítana vissza egy olyan ajánlatot, amellyel egy csapásra megduplázhatná a keresetét? Azt gondolják rólunk, hogy rugdosgatjuk a labdát, majd felmarkoljuk a nagy pénzt. Én azonban minden egyes fillérért megdolgozom, és kemény munkával jutottam el idáig” – mondta Zambrotta, aki nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egyszer még visszatérjen az olasz bajnokságba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik