Élet-Stílus

Mauresmo megunta az állandó verést

Az egykori wimbledoni és Australian Open-bajnok francia teniszező a jelek szerint már nem leli különösebb örömét a játékban. Amelie Mauresmo egy interjúban elmondta, hogy befejezi pályafutását, ha nem sikerül visszakapaszkodnia a női tenisz élvonalába.

„Sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy tulajdonképpen mi a fenének játszom félig üres lelátók előtt” – nyilatkozta a L’Equipe-nek a francia játékos, aki jelenleg a WTA-világranglista 29. helyén szerénykedik. Mauresmo nem tartja kizártnak, hogy rövidesen szögre akasztja a teniszütőt.

A 28 éves egykori világelső összesen kilenc mérkőzést nyert azóta, hogy a 2007 júliusában nem sikerült megvédenie címét Wimbledonban. „Állandóan ott motoszkál a fejemben, hogy nem kellene inkább abbahagynom?” – tette fel magának a kérdést Mauresmo, aki Szávay Ágnessel ellentétben túlélte az első kört a dubaji tornán.

Hullámvölgyben a francia (Getty)

Hullámvölgyben a francia (Getty)

A múlt héten Dohában is sikerrel vette az első akadályt, de a második fordulóban két szoros szettben kikapott a thaiföldi Tamarine Tanasugarntól. „Szerettem volna jól szerepelni, de homokszem csúszott a gépezetbe. Nagyon nehezen tűröm az ilyen korai vereségeket” – mondta Mauresmo. „Játszani fogok, amíg érzem a kellő motivációt, de néha úgy érzem, hogy ezt csak magamnak beszélem be.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik