Élet-Stílus

Döntetlen és hajhúzás a torinói derbin

Nem bírt egymással a Juventus és a Torino a 223. városi derbin (Derby della Mole), a két csapat gól nélküli döntetlent játszott a Serie A 25. fordulójában.

A pályaválasztó, a két csapat őszi mérkőzését 1-0-ra megnyerő Juventus a harmadik helyről, ugyanakkor az influenzás David Trezeguet és az eltiltott Cristinano Zanetti nélkül várta a 223. derbit, a Torino pedig a 12. pozíciót birtokolta a forduló előtt.

Az első játékrész a helyzeteket tekintve meglehetősen eseménytelenül telt el, a Juventus többet birtokolta ugyan a labdát, de nem talált fogást a rendkívül szervezetten és taktikusan futballozó vetélytárson. A félidő legnagyobb helyzetét Vincenzo Iaquinta hagyta ki, pontosabban Matteo Sereni bravúrral védte a Juventus támadójának fejesét.

Csak a gól hiányzott a derbin (AP)

Csak a gól hiányzott a derbin (AP)

A fordulás után magasabb sebességi fokozatra váltottak a „zebrák”, beszorították a Torinót, de csak helyzetekig jutottak, a nagyszerűen védő Serenin ugyanis képtelenek voltak kifogni. Említsük meg, hogy Raffaelle Palladino 12 méterről ugyan betalált a vendégek kapujába, de ennek utólag nincsen nagy jelentősége, hiszen a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt.

Közvetlenül ezután a másik oldalon akadt helyzet, Alvaro Recoba azonban nem találta el a kaput. A folytatásban is a Juve dominált, ugyanakkor a fölénye már korántsem volt olyan nyomasztó, mint a szünet utáni percekben. A hátralévő időben mind a két oldalon egy-egy szabadrúgás jelentett komoly veszélyt. Alessandro Del Piero lövését Serini hatalmas bravúrral védte, a jobb felső sarokból piszkálta ki a labdát, míg a másik oldalon Alessandro Rosina a felsőlécet találta telibe.

Buffon a kapufánál szemmel verte a labdát (Getty)

Buffon a kapufánál szemmel verte a labdát (Getty)

A városi derbit Gianluca Comotto és Pavel Nedved különszáma zárta le. A torinóiak játékosa a könyökét használta, erre fel a cseh középpályás megrángatta az ellenfele haját, ráadásul közvetlenül a bíró orra előtt – nem is úszta meg a kiállítást.

A torinói derbik történetében 61. alkalommal született döntetlen, ám ezzel a Juve csak eggyel csökkentette a második Romával szembeni négypontos hátrányát. A Torino maradt a 12., öt ponttal meg a még kieső helyen álló Parma gárdáját.

Derby della Mole: Juventus-Torino
Serie A (164): 64-51, 49 döntetlen
Coppa Italia (16): 7-4, 5 döntetlen
Barátságos (43): 17-19, 7 döntetlen

Összesen:
223 meccs, 88 Juve-, 74 Torino-siker, 61 döntetlen

Serie A, 25. forduló:
Juventus-Torino 0-0
Kiállítva: Nedved (93., Juventus)

Szerdai mérkőzések:
Atalanta-Sampdoria, 20:30
Catania-AC Milan, 20:30
Fiorentina-Livorno, 20:30
Genoa-Napoli,20:30
Inter-AS Roma, 20:30
Lazio-Reggina, 20:30
Palermo-Empoli, 20:30
Parma-Udinese, 20:30
Siena-Cagliari, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik