Élet-Stílus

Sima Everton-siker Manchesterben

Az Everton simán nyert a Manchester City vendégeként a Premier League 27. fordulójának hétfői meccsén, ezzel visszaszerezte a negyedik helyet a tabellán.

A Manchester City nincs egetverő formában: az utolsó hat bajnoki mérkőzéséből ugyanis csak egyet tudott megnyerni (a United elleni lokálderbit) és háromszor vereséget szenvedett – február 25-én, valamint hétfő este az Everton tréfálta meg.

A liverpooli együttes a vártnál könnyebb győzelmet aratott a City vendégeként, és a különbség akár nagyobb is lehetett volna, mondjuk, ha Micah Richards kezezéséért büntetőt ítél a bíró, vagy ha Steven Pienaar pontosabban céloz, nem pedig a kapufát találja telibe. David Moyes legénysége a 30. percben szerezte meg a vezetést, Tim Cahill centerezését követően a középen nagy rössel érkező Yakubu Aiyegbeni közelről talált be.

A manchesteri nézők nem lehettek túl boldogok (Getty)

A manchesteri nézők nem lehettek túl boldogok (Getty)

Kisvártatva, nyolc perc elteltével megszületett a második Everton-gól is: ezúttal Joleon Lescott fejelt öt méterrfől a jobb alsó sarokba. A folytatásban az eredmény már nem változott, ellenben a hazai csapat létszáma igen: a 93. percben Martin Petrovnak villant a piros lap, miután hátulról megrúgta Leon Osmant – nem volt ez igazán durva megmozdulás, ezzel együtt a bíró helyesen döntött, hogy leküldte a bolgár labdarúgót.

„Elégedett vagyok, de nem is lehetek más, hiszen a játékosaim a legtöbbet hozták ki magukból. A győzelemnek köszönhetően 50 pontunk van, és ez fantasztikus teljesítmény ezen a szinten. Erre lehet építeni” – magyarázta a győzelmével a negyedik helyre visszakapaszkodó Everton menedzsere, David Moyes. A Manchester City a nyolcadik helyen áll jelenleg a tabellán.

Premier League, 27. forduló:
Manchester City-Everton 0-2 (0-2)
Gól: Yakubu (30.), Lescott (38.)
Kiállítva: M. Petrov (93., Manchester City)

Korábbi eredmények:
Blackburn-Bolton 4-1
Reading-Aston Villa 1-2
Newcastle-Manchester United 1-5
Liverpool-Middlesbrough 3-2
Fulham-West Ham United 0-1
Portsmouth-Sunderland 1-0
Wigan-Derby County 2-0
Birmingham City-Arsenal 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik