Élet-Stílus

Nem bírtak a világbajnokok Hamiltonnal

Barcelonában hétfőn megkezdődött a szezon kezdete előtti utolsó tesztsorozat. Az első napon két világbajnok sem bírt a mclarenes Lewis Hamiltonnal, Kimi Räikkönen és Michael Schumacher is a brit fiú mögött végzett. Fernando Alonso csak a hetedik helyre hozta be a Renault-t.

A Spanyol Nagydíjnak otthont adó barcelonai pályán hétfőn elkezdődött a három hét múlva esedékes szezonkezdet előtti utolsó felkészülési teszt.

A munka délelőtt nedves, esős pályán folyt, de a körülmények folyamatosan javultak. A nap attrakcióját a Ferrari korábbi és jelenlegi világbajnoka, Michael Schumacher és Kimi Räikkönen „párbaja” szolgáltatta. A két ferraris a nap végén alig egy tized különbséggel végzett, a német szupersztár lemaradt a számára vadonatúj F2008-assal a finntől.

Hamilton mindenkinél gyorsabb volt (vezess.hu)

Hamilton mindenkinél gyorsabb volt (vezess.hu)

A Ferrari két világbajnoka azonban csak a 2-3. helyre szorult, a leggyorsabb a mclarenes Lewis Hamilton volt, a brit versenyző öt századdal jobb kört futott Räikkönennél is.

Kazuki Nakajima és Nico Rosberg párosa a 4. és 6. helyen a mclarenes Heikki Kovalainent fogta közre, a Willliams egyre meggyőzőbben játssza a mezőny harmadik erejének szerepét. Fernando Alonso volt csapattársától jó nyolctizeddel elmaradva a 7. időt autózta a Renault-val, a top 10-be pedig befért még a BMW-s Nick Heidfeld, Mark Webber és Sebastian Vettel is a Toro Rossóval.

A Force India pilótái ígéretes eredményekkel zárták a napot: Adrian Sutil a 11. időt érte el, de még a 13. helyen végző Vitantonio Liuzzi is mindkét Toyotát, mindkét Hondát, az egyik Renault-t és David Coulthard Red Bullját is maga mögé utasította.

Timo Glock teljes programot teljesített a Toyotával, a tesztpilóta, Kamui Kobayashi azonban inkább nem pazarolta a köröket a nem éppen ideális körülmények között. Bár a legnagyobb távot a Honda két pilótája, Rubens Barrichello (115 kör) és Alexander Wurz (109 kör) futotta, az eredmény továbbra is elég gyászos, egyedül a mindössze 25 kört teljesítő Coultharddal bírtak.

A nap folyamán többször is leállították az edzést, piros zászló került elő Heidfeld lefulladó autója, Vettel kicsúszása és Nelson Piquet miatt is, aki a bokszutca bejáratánál vágta falhoz a Renault-t.

Bajban a Super Aguri

Továbbra is kérdéses, hogy a Super Aguri részt tud-e venni a Forma-1 idei idényében. Az istálló anyagi gondokkal küzd és keresi a befektetőket, Aguri Suzuki csapatfőnök a hírek szerint a motorszállító Hondától is segítséget kért. A problémák miatt az autóbemutatót is le kellett mondani. Ezen a héten szinte az összes F1-es csapat Barcelonában gyakorol, a Super Aguri azonban hiányozni fog, így elképzelhető, hogy ha el is tud indulni a melbourne-i nyitányon a 2008-as gép tesztelés nélkül áll rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik