Élet-Stílus

Harry Potter nyomában Angliában

Roxforti varázsiskola, 9 és ¾ vágány, Foltozott Üst – csak néhány a varázslótanonc kalandjainak helyszíneiből. Nem kell semmilyen varázsszó, bárki a valóságban is átélheti, milyen is Harry Potter bőrébe bújni.

Ki ne szeretne eljutni a Potter-könyvek és filmek eredeti, valós forgatási helyszíneire? Már több mint egy hete hogy megjelent a népszerű varázslótanonc utolsó könyve magyar nyelven. A 7. regény mellé a szemfüles rajongók nemcsak a Harry Potter-filmek forgatási helyszíneit bemutató DVD-hez (amelyen az Abszol-út, avagy Harry Potter nyomában című film látható) juthatnak hozzá, hanem egy négynapos angliai túra során is megismerhetik a varázslótanonc valódi világát. A Potter-rajongó fiatalok vagy idősek akár a film segítségével, akár személyesen megcsodálhatják azokat a jellegzetes angol utcákat, ódon épületeket, amelyek megihlették az írónőt, J.K. Rowlingot, amikor megteremtette a „muglik” világának színtereit.

A King’s Cross 9 és ¾  peronja (fotó: Basa Balázs)

A King’s Cross 9 és ¾ peronja (fotó: Basa Balázs)

„A könyvsorozat kedvelői megtudhatják, hogy Anglia mely részén található valójában a Privet Drive, a 9 és ¾ vágány, a Tiltott Rengeteg vagy a Harry Potter és a Titkok Kamrája című részben látható híres katedrális” – mondta el a FigyelőNetnek Basa Balázs operatőr, a Road Movie Tour nevű speciális programszolgáltató cég egyik vezetője. A filmturizmusra épülő programokat szervező vállalkozás eddig 18 filmes utat állított össze, melyekre színészeket és operatőröket is meghívnak, akik a túrákon még autentikusabban tudnak beszélni egy-egy filmről.

A gloucesteri katedrális volt a  roxforti varázslóiskola helyszíne (fotó: Basa Balázs)

A gloucesteri katedrális volt a roxforti varázslóiskola helyszíne (fotó: Basa Balázs)

A Road Movie Tour a könyvsorozat befejező részére a Potter-filmek eredeti, valójában létező helyszíneit bemutató filmmel, illetve az angliai Harry Potter-út megszervezésével készült, melynek túravezetője Kiskovács Attila színész, a Momentán Társulat tagja. „A közeljövőben szeretnénk folytatni a híres helyszíneket bemutató, különálló DVD-sorozatot, mint újabb Road Movie Tour-érdekességeket” – hangsúlyozta lapunknak Basa Balázs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik