Élet-Stílus

Edgar Davids menekül az Ajaxból

A holland középpályás a napokban közölte, hogy nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését az Ajax Amsterdamnál. Edgar Davids nem szívleli a szezon végén érkező Marco van Bastent, aki a válogatottba csak szökőévente hívta be. Nem kizárt, hogy visszavonul a 34 éves klasszis.

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Marco van Basten már jó ideje bejelentette, hogy a nyári Európa-bajnokság után lemond a posztjáról. Az egykori legendás támadó múlt szombaton négy évre kötelezte el magát egykori klubjához, ahol jelenleg Edgar Davids is játszik. Ezt nem akarja megvárni az Ajax Amsterdam középpályása, akinek az elmúlt években látványosan megromlott a viszonya van Bastennel.

Nem várja meg van Bastent (imago)

Nem várja meg van Bastent (imago)

A 43 éves edző még 2004-ben ült le a válogatott kispadjára, és csak nagyon ritkán hívta be a Davidsot. Most lehet, hogy ha nem is közvetlenül, de végleg nyugdíjaztatja a 76-szoros holland válogatott középpályást. „Könnyen elképzelhető, hogy az idei az utolsó szezonom. Egyszer minden véget ér” – nyilatkozta Davids, aki 1991 és 1996 között már futballozott Amszterdamban.

Lapjelentések szerint az amszterdamiaknál vezető, de egyelőre homályos pozíciót betöltő Johan Cruyff hívta az 1995-ben BL-győztes csapat élére. Davids szerint rossz döntés született: „Kíváncsian várom, hogy van Bastennel sikerül-e komoly trófeákat begyűjteni. Én leszek az első, aki gratulál neki, de úgy gondolom, hogy még nem elég tapasztalt tréner” – nyilatkozta a 34 éves középpályás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik