Élet-Stílus

Sérülten bokszolt Klicsko ellenfele

A szombat éjjeli győztes címegyesítő küzdelem után az IBF öve mellett immáron a WBO-címet is birtokló Vlagyimir Klicsko köszönetet mondott Szultan Ibragimovnak, amiért kiállt ellene. Orosz riválisa egy kézsérüléssel indokolta a vártnál gyengébb teljesítményét.

„Készen állok arra, hogy a lehető leggyorsabban ismét küzdjek” – fogalmazott Klicsko, akinek az Ibragimov elleni mérkőzését 14 011 néző tekintette meg élőben, és sok millióan a világon, a tévéközvetítéseknek köszönhetően. „Köszönetet szeretnék mondani Szultan Ibragimovnak, mert kész volt megküzdeni velem a szurkolók miatt, akiknek már elegük van a sportpolitikából. Sokáig csak beszéltek nehézsúlyban a címegyesítésekről, mi meg is csináltuk” – beszélt az ukrán.

„Elértük, hogy létrejöjjön ez a mérkőzés, a sportág kedvéért. A nehézsúlynak szüksége van egy vitathatatlan bajnokra, nekünk szükségünk van arra, hogy egy személynél legyenek az övek” – tette hozzá az ukrán óriás.

Galéria

Galéria

Klicsko, elég meglepő módon, Ibragimovra fogta, hogy a mérkőzés elég eseménytelen küzdelmet hozott. „Ő nagyon nehéz ellenfél, és védekező stílusa nem tette könnyűvé, hogy látványos meccset vívjunk… ki akartam ütni, erre készültem, de ez nem volt könnyű. Tudom, hogy a közönség nem elégedett, de máskor majd kiütök mindenki mást, amikor megvédem az öveimet.” Az ukrán világbajnok arra nem tért ki, hogy ha tényleg ki akarta ütni az ellenfelét, akkor ő maga miért rendezkedett be ennyire defenzív bunyóra!

A WBO detronizált nehézsúlyú bajnoka, Szultan Ibragimov (22 győzelem – 1 vereség – 1 döntetlen) azt mondja, egy kézsérülés hátráltatta Klicsko ellen. „A bal kezemmel volt problémám, és a küzdelem során éreztem, amikor erősebbet kellett volna ütnöm.” – mondta az orosz. „Mindazonáltal Vlagyimir gyorsabb volt, mint azt előtte gondoltam.”

Mint ismeretes, a szombat éjjeli New York-i profiboksz gálán a nehézsúlyú címegyesítő mérkőzést 119-110, 117-111, 118-110 arányban Vlagyimir Klicsko nyerte meg, ekképp a négy nagy világszövetség övei közül kettőt már megszerzett. Tette mindezt egy nagyon unalmas, a közönség számára élvezhetetlen mérkőzésen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik