Élet-Stílus

Magyar légió: Halmosi főszerepben

Halmosi Péter duplázott a hétvégén, és Hajnal Tamás is betalált. Az árnyékos oldalt az itáliai légió képviseli: a Serie B idei kiírásában a második alkalommal fordult elő, hogy egyik magyar labdarúgó sem kapott játéklehetőséget.

A Bundesliga magyarjai közül a hétvégi fordulóban Dárdai Pál sérülése miatt ezúttal sem jutott szerephet. A Hertha BSC a magyar középpályása nélkül a Wolfsburg otthonában végzett gólnélküli döntetlenre. A fővárosiak továbbra is a 12. helyen tanyáznak a tabellán, tíz pontra a kiesőzónától, de csak hét egységnyire az UEFA-kupa szereplést érő helyektől.

Hajnal gólja csak szépségtapasz volt

Az őszi szezon meglepetéscsapatának, a Karlsruhénak egyelőre idén nem megy a játék. Hajnal Tamás hiába szerezte meg hetedik bajnoki gólját a címvédő Stuttgart ellen, a KSC 3-1-es vereséget szenvedett. A magyar légiós csapata így továbbra is őrzi a hatodik helyét a tabellán. Hajnal a hajrában 2-0-s stuttgarti vezetésnél kotorta be 2 méterről a labdát, újra izgalmassá téve az addig meglehetősen egyoldalú és unalmas összecsapást. A bajnoknak azonban erre is volt válasza, és egy mintaszerű kontra végén Cacau állította be a végeredményt.

Hajnal Tamás találata nem sokat ért (bundesliga.de)

Hajnal Tamás találata nem sokat ért (bundesliga.de)


Dárdaihoz hasonlóan Huszti Szabolcsnak sem osztottak sok lapot a Bochum elleni bajnokin.

A 24 éves magyar válogatott középpályás kisebb sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a a pénteki mérkőzést, amelyet társai 2-1-re elveszítettek.

Csak nézők voltak a magyarok Itáliában

Az olasz másodosztály idei kiírásában a második alkalommal fordult elő, hogy egyik magyar légiós sem kapott lehetőséget. A 27. fordulóban a Brescia két magyarja (Vass Ádám és Feczesin Róbert) végig a kispadon ült, és tétlenül nézte, amint a társak 2-0-ra elverik a listavezető Bolognát.

Hasonló sorsra jutott Rajczi Péter (Pisa), valamint Filkor Attila (Grosseto) is.

Az Újpest egykori támadóját csak az vigasztalhatja, hogy a csapata idegenben aratott egygólos győzelmet. Filkor társai a tökutolsó Ravennát képtelenek voltak hazai pályán legyűrni, így a csapat a tabella 15. helyén áll. Kenesei Krisztiánt az Avellino trénere nem is nevezte a Chievo elleni bajnokira.

Juhász Rolandék hét közben továbbjutottak az UEFA-kupában, és a hétvégén újabb komoly erőpróba várt a csapatra a belga bajnokságban. Az Anderlechten mutatkoztak is a fáradtság jelei, a csapat a Waregem otthonában szenvedett 1-0-s vereséget.

Szélesi Zoltánék a francia élvonalban a hazai pályán kaptak ki a Sochaux-tól. A magyar védő a kispadról nézte végig, amint a csapata kétgólos vereséget szenvedett. A Racing Strassbourg jelenleg a 15. pozícióban szerénykedik a tabellán, mindössze egy ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Lens-t.

Dzsudzsák Balázzsal a soraiban hazai pályán 4-1-re nyert a PSV a De Graafschap ellen a hollandbajnokság 26. fordulójában, ezzel továbbra is kilenc pont előnnyel vezeti a tabellát. A válogatott magyar futballista végigjátszotta a találkozót, és a második eindhoveni találatot szögletből ő készítette elő.

Halmosi parádés formában

Az angol másodosztályú bajnokság magyarjai közül Halmosi Péter viszi a prímet. A 28 éves futballista a múlt héten három gólt is szerzett a rájátszást érő ötödik helyen álló Plymouthban. Kedden egyet vállalt a két vendéggólból a Southampton otthonában (2-0), szombaton a Burnley ellen pedig duplázott – 1-1-es állásnál előbb a 35. percben volt eredményes, majd a hajrában újra betalált, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Halmosi Péter gólöröme (pafc.premiumtv.co.uk)

Halmosi Péter gólöröme (pafc.premiumtv.co.uk)

Halmosi – természetesen – mind a két fent említett meccsen végig a pályán volt, akárcsak magyar csapattársa, az ex-fradista Tímár Krisztián. Király Gábor viszont ezúttal is csak kispados volt a Burnleyben, éppen úgy, ahogy a válogatottbeli utódja, a Stoke Cityhez kölcsönadott Fülöp Márton is.

Geráék hullámvölgyben

Gera Zoltán aktív szereplője volt a hétvégi fordulónak, ám nem tudott segíteni a csapatán, amely otthon kapott ki 2-1-re a Hull Citytől. A West Bromwich gödörben van, immár három meccse nyeretlen a bajnokságban, és a mostani hétvégén sem lesz könnyű dolga, lévén a jó formában lévő Plymouth-ot fogadja.

„Nekünk nagyon jól megy, az utóbbi négy meccsünket megnyertük, míg a West Brom botladozik. Mivel a Geráék szombaton is kikaptak, biztos vagyok abban, hogy ellenünk mindent megtesznek majd győzelemért. Már csak ezért is kiváló mérkőzésre van kilátás. Nem lesz könnyű dolgunk, ugyanakkor Krisztiánnal együtt magabiztosan várjuk a hétvégét” – mondta Halmosi, aki már hét gólnál jár a másodosztályú bajnokságban.

Priskin Tamás (Watford), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Balogh Béla (Colchester) és Bori Gábor (Leicester) nem kapott szerepet a hétvégén. Utóbbi csapattársa, Laczkó Zsolt 45 percet játszott kezdőként a Coventry ellen 2-0-ra elveszített meccsen, míg Vaskó Tamás, a második helyen tanyázó Bristol City magyar védője epizodista volt csupán, a 84. cserélték be a Colchester elleni győztes meccsen (2-1). Ferenczi ugyan végig a pályán volt a Barnsleyban, sok örömben azonban lehetett része, hiszen csapata 1-0-ra kikapott a Norwich vendégeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik