Élet-Stílus

A BL után otthon is botlott az Inter

Két pontot hozott az AS Roma együttese az olasz bajnokságban a címvédőn. Tottiék a forduló rangadóján egy góllal verték a Fiorentinát, az Internazionale pedig a Sampdoria otthonában hagyott pontokat. A Juventus még szombaton kapott ki, az AC Milan az esti órákban a Palermo ellen zárja a fordulót.

Meglepetéssel kezdődött szombaton az olasz labdarúgó-bajnokság, hiszen a Juventus egy bírói hibának köszönhetően kikapott a Reggina otthonában. A folytatásban is borult a papírforma, hiszen a nemzetközi porondon, az Anfield Roadon 2-0-s vereséget szenvedő Inter a hazai pontvadászatban is botlott. A milánóiak bajnokságban megőrizték 30 mérkőzés óta tartó veretlenségüket.

Csökken az előny

Nagyon nehéz elképzelni, hogy az idei kiírásban ne az Inter együttese nyerje meg az aranyérmet. Még akkor is, ha Roberto Mancini csapata ikszelt az UEFA-kupás helyekért küzdő Sampdoriával. A milánóiaknál ugyan hiányzott Zlatan Ibrahimovic, de a csatársor messze nem volt tartalékos, hiszen a Crespo-Suazo-duó a legtöbb olasz csapatban állandóan kezdene.

Ünnepelteti magát Cassano (AFP)

Ünnepelteti magát Cassano (AFP)

Az Inter védőinek meggyűlt a baja az elmúlt hetekben remek formában futballozó Cassanóval, aki félóra elteltével meg is szerezhette volna a vezetést a Sampdoriának. A Realtól elzavart csatár ekkor még hibázott, de a fordulás után Sammarco labdáját már értékesítette. A hazaiak előnye csak tíz percig tartott, hiszen az addig észrevehetetlen Crespo befejelte Stankovic beadását követően az egyenlítő gólt.

Csúcsrangadó szerdán

Az Inter előnye így már „csak” kilenc pontos, hiszen a Roma a BL-helyért harcoló Fiorentina ellen győzött. A farkasok hátránya szerdán akár tovább fogyhat, hiszen Tottiék éppen Milánóba látogatnak. A kék-feketék legutóbb a fővárosiaktól kaptak ki – még tavaly áprilisban.

A Roma hét közben a Realt verte a BL-ben, és a bajnokságban is egy kőkemény meccs várt a fővárosiakra. A Fiorentinát egy izgalmas, fordulatos találkozón győzte le Cicinho találatával Spaletti csapata. A brazil a mérkőzés hajrájában megkapta a második sárgáját, így biztosan nem játszhat szerdán a San Siróban.

Serie A, 24. forduló:
AS Roma-Fiorentina 1-0
Gól: Cicinho (54.)
Piros lap: Cicinho (90.)

Atalanta-Siena 2-2
Gól: Floccari (42., 45.), illetve Bertotto (32.), Locatelli (40.)

Cagliari-SS Lazio 1-0
Gól: Matri (88.)
Piros lap: Fini (63., Cagliari)

Empoli-Catania 2-0
Gól: Giovinco (36.), Budel (78.)

Livorno-Napoli 1-2
Gól: Diamanti (74.), illetve Calaio (59., 90.)

Sampdoria-Internazionale 1-1
Gól: Cassano (65.), illetve Crespo (76.)

Udinese-Genoa 3-5
Gól: Di Natale (28., 39., mindkettőt 11-esből), Flores (72.), illetve Dailey (9.), Sculli (43.), Borriello (54., 78., 85.)

Szombati meccsek:
Reggina-Juventus 2-1
Torino-Parma 4-4

Később:
AC Milan-Palermo 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik