Élet-Stílus

20 millió utasra bővül Ferihegy

A Ferihegyi Repülőtér háromlépcsős fejlesztésének eredményeképp 2011-re 20 millióra növekedhet a reptér jelenleg 8 milliós utaskapacitása. A több mint 65 milliárdos fejlesztés első lépcsőjeként a 2-es terminál utasforgalmi területe újul meg és bővül jövő nyárig.

A 2-es terminálépület átépítése az idén júliusban kezdődik, és 2009 májusára fejeződik be. Ennek során a kettes terminál közepét, a terület mintegy húsz százalékát bontják le, és a helyére építik az “Égi udvar” – Sky Court – elnevezésű csarnokot.

Az építkezés nem akadályozza a repülőgépforgalmat, de a közlekedés és a parkolás átmenetileg nehézkesebbé válhat. A munkálatok befejezését követően azonban a jelenleginél lényegesen tágasabb terminált használhatnak majd az utasok, és a zsúfoltság is érezhetően csökken majd a növekvő számú utasbiztonsági kapunak köszönhetően.

A fejlesztés első lépcsőjét további kettő követi 2010-ben és 2011-ben új terminálszárnyak megépítésével. A Budapest Airport (BA) 2011-ig összesen több mint hatvanöt milliárd forintot költ a légikikötő megújítására. Az új terminálépületek mellett karbantartó hangár és hajtóműpróbázó állás épül, létrejön egy új cargováros, kibővülnek a jelenlegi utascsarnokok és a forgalmi előtér is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik