Élet-Stílus

Schumacher megvív Räikkönennel

A jövő héten a világbajnoki címvédő Kimi Räikkönen mellett Michael Schumacher is teszteli a Ferrari 2008-as versenygépét, így a Forma-1 finn és a német klasszisa azonos körülmények között mutathatja meg, hogy mire képes.

„A következő héten három napon át tesztelünk Barcelonában, és Michael Schumacher egy napot tölt majd velünk. Számunkra nagyon fontos, hogy tesztpilótaként is számíthatunk a segítségére” – így Aldo Costa, a Ferrari technikai igazgatója.

A hétszeres világbajnok német sztár Felipe Massa helyét veszi át a barcelonai hivatalos tesztek első napján, kedden és szerdán azonban már a brazil pilóta ül be a „vörös” autóba.

„Egy kis pihenőt akarunk adni Felipének, Michael pedig szívesen vállalta a feladatot” – nyilatkozta szombaton Ferrari szóvivője.

Kimi Räikkönennek is bizonyíthat (MTI/EPA)

Kimi Räikkönennek is bizonyíthat (MTI/EPA)

A dolog pikantériája, hogy Schumi mellett a regnáló világbajnok Kimi Räikkönen is autóba ül hétfőn, azaz csapat korábbi és jelenlegi világbajnoka azonos körülmények között – a Ferrari 2008-as versenygépével – mutathatja meg, hogy mire képes.

A 39 éves Michael Schumacher 2006-os visszavonulása óta többször is segítette az olasz Forma-1-es istálló fejlesztési munkáit, legutóbb decemberben, Jerezben körözött a Ferarrival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik