Élet-Stílus

Magabiztos volt az Újpest, botlott a Honvéd

A bajnoki címre hajtó csapatok közül az Újpest biztosan győzött, a Honvéd viszont csak döntetlent játszott a Soproni Liga tavaszi idényének első fordulójában.

Az aranyra pályázó Honvéd a REAC együttesét fogadta. Az első félidőben mezőnyfölényben játszott a Supka-csapat, és egy pontrúgást követően a vezetést is megszerezte. A 30. percben a télen Tatabányáról igazolt Filó 6 méterről fejelt a kapuba Dobos szöglete után. A gól magabiztossá tette a hazaiakat, ám Szántai bravúrjai miatt nem tudta növelni az előnyét.

Az alacsony színvonalú meccs második 45 perce már kiegyenlítettebb játékot hozott, Torma révén (a csatár 8 méterről lőtt a bal felső sarokba) egyenlített is a REAC. A döntetlen igazságos – egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Supka Attila aligha lehet elégedett (MTI)

Supka Attila aligha lehet elégedett (MTI)

A téli átigazolási időszakban alaposan megerősödött Újpest 3-0-ra verte a vendég Siófok együttesét. Az első félidőben mind a két csapat előtt adódtak helyetek, de – Dourandi révén – csak a hazaiak tudtak a kapuba találni. A szünet után egyértelműen a lila-fehérek akarata érvényesült. Az 55. percben Dourandi duplázta meg csapata, egyben saját góljai számát, majd nem sokkal a lefújás előtt a csereként beállt Moldovan is betalált – 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba. A Balaton-partiaknál Sütő kiálltása miatt a Siófok tíz emberrel fejezte be a találkozót.

A Győr még az Újpestnél is simább győzelmet aratott, 5-0-ra verte a Nyíregyházát. A közelről betaláló Tokody révén már a 7. percben megszerezte a vezetést az ETO, majd a 21. percben Völgyi fejesgóljával növelte is az előnyét. A térfélcsere után aktívabban kezdtek a nyírségiek, ám gólt – Dudás révén – ismét a Győr szerezett. A vendégek ezek után kevés ellenállást tanúsítottak, ennek nyomán a remek formában játszó Tokody duplázott, és még Brnovics is eredményes volt. A hazai együttes még ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.

A Zalaegerszeg idegenben számolt hármat az első félidőben kapura gyakorlatilag teljesen veszélytelen Paksra. A ZTE Meyének köszönhetően 22 perc alatt kétgólos előnyre tett szert – a gaboni csatár második góljában hatalmasat hibázó Kovács kapus főszerepet játszott.

A hazaiak a szünet után már több akciót vezettek, de paksi gól helyett újabb zalai találat szültetett: Balázs 20 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Vasas győzelemmel kezdett (MTI)

Vasas győzelemmel kezdett (MTI)

Az ősszel mindössze öt pont szerző Tatabánya vereséggel kezdte a tavaszt. A 22. perctől tíz emberrel futballozó gárda a Szőnyi úti albérletében 2-0-ra kapott ki a Vasastól, mely ezt megelőzően az 5. fordulóban nyert utoljára az élvonalban.

Soproni Liga, 16. forduló:
FC Tatabánya-Vasas 0-2 (0-1)
Gól: Németh N. (8.), Lázok (69.)
Kiállítva: Perez (22., Tatabánya)

Paksi FC-ZTE FC 0-3 (0-2)
Gól: Meye (10., 22.), Balázs Zs. (80.)

Budapest Honvéd-REAC 1-1 (1-0)
Gól: Filó (29.), illetve Torma (60.)

Újpest FC-BFC Siófok 3-0 (1-0)
Gól: Dourandi (13., 55.), Moldovan (84.)
Kiállítva: Sütő (82., Siófok)

Győri ETO FC-Nyíregyháza 5-0 (2-0)
Gól: Tokody (7., 77.), Völgyi (21.), Dudás (54.), Brnovics (79.)

Pénteken játszották:
Debrecen-Diósgyőr 3-0

Hétfői program:
FC Fehérvár-MTK, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik