Élet-Stílus

A legrosszabbkor botlott a Werder

Nagy esélyt szalasztott el a Werder Bremen a Bundesliga 21. fordulójában. A brémiak győzelmük esetén beérhették volna az éllovas - vasárnap játszó - Bayern Münchent, ám még pontot sem szereztek a Frankfurt vendégeként.

A frankfurti találkozó egyetlen gólját Amanatidisz szerezte az 56. percben, Chris kiugratását követően 16 méterről emelte át a kifutó kapust. A csütörtökön UEFA-kupa-meccset játszó – nem mellékesen: továbbjutó – Werder sorsát meghatározta, hogy a Kirgiakosszal kakaskodó brazil játékmesterét, Diegót a 40. percben kiállította a bíró. Ugyanakkor a brémaiak még tíz emberrel is betalálhattak volna, ám képtelenek voltak kifogni a Nikolov kapuson, így nagy lehetőséget szalasztottak el.

Ahelyett, hogy egy győzelemmel pontszámban befogták volna a Bayern Münchent, a vasárnap a Hamburg együttesét fogadó listavezető még növelheti is az előnyét velük szemben.

Sem a bíró, sem a Frankfurt nem kegyelmezett (AP)

Sem a bíró, sem a Frankfurt nem kegyelmezett (AP)

A HSV egyébként negyedik helyről várja a rangadót, a Schalkét 1-0-ra legyőző Bayer Leverkusen ugyanis elékerült a tabellán. A „gyógyszertáriak” a 85. percben szerezték meg a győztes gólt: Friedrich 25 méterről, a balösszekötő helyéről lőtt a jobb felső sarokba. Egyes kommentárok szerint a 28 éves játékosnak óriási szerencséje volt, azt állítva, hogy „lecsúszott” a beadása…

Hajnal Tamás a 21. fordulóban megszerezte szezonbeli hetedik gólját! A Karlsruhe magyar válogatott középpályása a 81., percben, 0-2-es állásnál volt eredményes a VfB Stuttgart elleni idegenbeli találkozón. Ám a folytatásban – közvetlenül a lefújás előtt – hazai részről Cacau is betalált, így a címvédő 3-1-re verte az immár már három mérkőzés óta nyeretlen KSC-t.

A sérült Dárdai Pál nélkül felálló Hertha BSC gól nélküli döntetlent játszott a Wolfsburg ellen.

Bundesliga, 21. forduló:
VfB Stuttgart-Karlsruhe 3-1 (2-0)

Gól: Gomez (5.), Hilbert (25.), Cacau (88.), ill. Hajnal (81.)


Bayer Leverkusen-Schalke 04 1-0 (0-0)
Gól: Friedrich (85.)
Kiállítva: Jones (91., Schalke 04)

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 1-0 (0-0)

Gól: Amanatidisz (56.)
Kiállítva: Diego (40., Werder)

VfL Wolfsburg-Hertha BSC 0-0

Borussia Dortmund-Hansa Rostock 1-0 (0-0)
Gól: Klimowicz (67.)

Arminia Bielefeld-MSV Duisburg 0-2 (0-1)

Gól: Schröter (8.), Ishiaku (48.)

Pénteken játszották:

VfL Bochum-Hannover 96 2-1

Vasárnapi program:

Bayern München-Hamburger SV, 17:00
1. FC Nürnberg-Energie Cottbus, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik