Élet-Stílus

Wenger még nyolc évig lehet az Arsenal trénere

Az Arsenalnál jó ideig nem lesz edzőkérdés, legalábbis az ügyvezető-igazgató jóslata szerint. Keith Edelman ugyanis amondó, a csapat jelenlegi menedzsere, Arsene Wenger még legaláb nyolc évig irányítja majd az „ágyúsokat".

„Épp a minap említette, annyira élvezi a munkáját, hogy legszívesebben örökké folytatná. Ez persze azért túlzás, de remélhetőleg egyetért a javaslatommal, és még nyolc évig lesz az Arsenal menedzsere. Szerintem nem lesz ezzel probléma” – nyilatkozta Keith Edelman, az „ágyúsok” ügyvezetője.

Az 58 éves francia szakvezető 1996 óta áll az Arsenal élén, és bár nagyon fontos szerepet tölt be az észak-londoni klub életében, Edelman nem tartja valószínűnek, hogy az edző az igazgatótanácsban is helyet kap – holott nemrég szó volt erről.

„Részt vesz az üléseken, eljár a találkozóinkra, de az igazgatóknak rengeteg munkájuk van, márpedig ő így is rendkívül elfoglalt, ráadásul igazságtalan lenne további felelőséget rakni rá. Inkább azt várjuk tőle, hogy a csapatra koncentráljon” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Edelman.

Arsene Wenger hűséges az Arsenalhoz (Getty)

Arsene Wenger hűséges az Arsenalhoz (Getty)

Az Arsenallal három bajnoki címet és négy FA-kupa-elsőséget begyűjtő Wenger szeptemberben 2011-ig hosszabbított, és már azzal megdönti a gárdát korábban 13 évig és négy hónapig irányító George Allison rekordját, ha kitölti ezt a szerződését.

A londoniak jelenleg öt ponttal vezetik az angol bajnokságot a Manchester United előtt, és a Bajnokok Ligájában is versenyben vannak még. A nyolcaddöntő első találkozóján gól nélküli döntetlent játszottak hazai pályán a cmvédő AC Milannal.

20 milliós nyereség

Arsenal 20 millió fontos adózás előtti nyereséggel zárta a 2007-2008-as üzleti év első felét. A klubot tulajdonló Arsenal Holdings Plc tájékoztatása szerint ez 55 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi eredménynél, amikor – az üzleti év hasonló szakaszát – 12,9 millió font plusszal zárta.
A jelentős növekedés elsősorban a televíziós jogdíjakból, illetve Thierry Henrynak az eladásából származik. A részletes gazdasági jelentésből kiderül, hogy a teljes bevétel kissé csökkent, hiszen 96,9 millió font volt, az azt megelőző 100,8 millióhoz képest, azonban a labdarúgásból származó bevétel több mint 12 millióval, 89,3 millió fontra nőtt. Az Arsenal Holdings Plc piaci értéke jelenleg körülbelül 540 millió font.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik