Élet-Stílus

Hamilton jó, de Schumi jobb volt

Willi Weber, a német Michael Schumacher menedzsere szerint a mostani Forma-1-es mezőnyben nincs olyan pilóta, akit Schumi utódjának lehetne nevezni. A 65 éves menedzser szerint a sportág új, felkapott tehetsége, a brit Lewis Hamilton sem érhet fel a 2006-ban visszavonult német klasszishoz.

„Lewisnak sok díja van, de nincs világbajnoki címe. Volt rá lehetősége, hiszen tavaly a legjobb autóban ült, mégis a Ferrari lett a világbajnok” – nyilatkozta Weber a német Bildnek.

„Nem azt mondom, hogy Hamilton rossz pilóta, de Schumacher egy más világ volt, és szerintem ez így is marad. Biztos vagyok benne, hogy amíg élek, addig ebben a sportágban nem láthatunk még egy olyan nagyságot, mint Michael volt. Világbajnoki címet sosem volt könnyű szerezni, ő pedig hétszeres első” – dicsőítette tovább Schumachert.

Lewis Hamilton feltehetőleg nem ért egyet Weberrel, de Schumacher ellen már nem lesz alkalma bizonyítani, bármennyire is szeretné. A két pilóta sosem találkozott a pályán.

Schumi már csak néző a versenyeken (vezess.hu)

Schumi már csak néző a versenyeken (vezess.hu)

Michael Schumacher 1991 és 2006 között szerepelt a száguldó cirkuszban. 248 versenyen indult, ezek közül 91-et megnyert, s összesen 154 alkalommal pezsgőzhetett a dobogón. Hétszeres világbajnok, 1994-ben, 1995-ben, 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben ült fel trónra.

A németnél 16 évvel fiatalabb Hamilton tavaly csatlakozott az F1-hez, és 17 futamon négy győzelmet aratott. A sportág első színebörű pilótája 12-szer tűnt fel eddig a győzelmi pódiumon. Tavaly a második helyen zárta a világbajnoki sorozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik