Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: üvegbillentyűs designtelefon

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

A nagy gyártók sorra vonultatják fel elsősorban design vezérelte készülékeiket: elég, ha csak az LG Pradára, vagy például a Samsung SGH-P520 és Nokia 7500 Prism modellekre gondolunk. Az egyre több tudást halmozó készülékek mellett ezeknek a mobiloknak is fokozatosan nő a piaca, egyre több nagy gyártó bővíti ilyen modellekkel szortimentjét. Aki igazán különleges darabot akar, annak azonban messzebbre kell mennie a mainstream gyártók repertoárjánál. Chris Owens készüléke, a kicsit megtévesztően Edge Phone névre (itt az edge nem az adatátvitelre, hanem a szélsőségre utal) keresztelt mobil formavezetése merészebb a nagy gyártókéinál, és a felhasznált technológia sem mindennapi.

Nézze meg milyen is az Edge Phone - képgaléria

Nézze meg milyen is az Edge Phone – képgaléria

Bejövő hívás fogadásához elég az egy darabból kialakított üveg billentyűzetet kicsúsztatni: az üveg felületre a billentyűk rá vannak vésve – a világítás beépített LED panel biztosítja, melynek fénye az üveglapra van vetítve, így az egész ragyog, a vésetek pedig prizmaként funkcionálnak, és máshogy törik meg a fényt. Az üveglapban az egyetlen fém alkatrész a mikrofon és annak huzalozása, amely azonban ügyesen, a billentyűzet keretének van álcázva.

Chris Owen oldalán flash-animáció is látható az Edge Phone-ról.

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik