Élet-Stílus

Andy Vajna nem szállt ki Etyekwoodból

„Nem szálltam ki a Korda Stúdióból" – mondta Andy Vajna hollywoodi producer az MTI-nek, cáfolva a Blikk című újság állítását.

„A Blikk cikkében talán egy igaz szó sincs” – jelentette ki Los Angelesből adott interjújában a világhírű producer. Azt mondta, hogy a bulvárlap előzetesen egyeztetett irodájával, amely cáfolta az írás állításait, de a szenzáció érdekében mégis lehozták a cikket. A Blikk csütörtöki számában a „Vajna kiszállt? – Befellegzett Etyekwoodnak” című írásban az olvasható: úgy fest, a korábban grandiózus tervekkel beharangozott filmstúdió „nem lesz más, mint hiú ábránd”.

Az újság szerint be sem fejezik az építkezést, mivel az állam nem tudja garantálni a filmkészítők 20 százalékos adókedvezményét, és Andy Vajna már ki is szállt az üzletből. A magyar származású producer az MTI-nek megjegyezte: valóban gondok vannak a 20 százalékos adókedvezmény körül. Véleménye szerint a magyar állam nem tudta az EU-ban kiharcolni ezt az ösztönzőt, holott majdnem mindegyik uniós országban létezik valamilyen filmgyártási támogatás. „A Korda-csapat most összefogott, hogy segítsen a magyar államnak ezt megoldani” – mondta Andy Vajna, aki szerint az etyeki stúdiók sorsa nemcsak a külföldi filmes bérmunkákból nyerhető jövedelem, hanem a magyar film jövője szempontjából is fontos.

A producer cáfolta, hogy befellegzett volna a filmes komplexum építésének. „Semmi olyan szándékunk nincs, hogy leállítsuk” – közölte, és hozzátette, hogy a hat stúdióból az ötödiket nemrégen adták át, a hatodik tervezésének pedig a végső fázisába értek. A Korda Stúdió összes tulajdonosa nevében elmondta: nem veszítették el lelkesedésüket, sőt „100 százalékkal” harcolnak azért, hogy ez a jó koncepció működőképes legyen. Azt is megjegyezte: nem igaz a Blikk állítása, hogy a 39. Magyar Filmszemle alatt ki sem utazott Etyekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik