Élet-Stílus

Schumi szerint nem elég tehetséges az öccse

Michael Schumacher nem javasolta öccsének, hogy a DTM-ben folytassa karrierjét. Szerinte sem ő, sem Ralf nem elég tehetséges ahhoz, hogy sikereket érjen el a Német Túraautó Bajnokságban. De Ralf már ott van.

Ralf Schumacher 11 éves F1-es karrierje ért véget tavaly a Toyotánál. A fiatalabbik Schumacher idén a Német Túrautó Bajnokságban (DTM) próbál szerencsét a Mercedes csapatnál, ahol már alá is írta szerződését 2008-ra, de lesz lehetősége egy évet hosszabbítani.

Ralf annak ellenére igazolt a DTM-be, hogy bátyja ellenezte ezt a lépést. “Egyáltalán nem javasoltam neki” – mondta a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. “Szerintem sem Ralfnak, sem nekem nincs meg a tehetségem ahhoz, hogy gyorsak legyünk a DTM-ben. Én már próbáltam, és nem sikerült. Ugyanolyan keményen kell dolgozni, mint az F1-ben, de ez egy teljesen más világ, hiszen egy olyan autót kell vezetni, amit nem állíthatsz be saját kedved szerint.”

Az új munkaeszközzel (vezess.hu)

Az új munkaeszközzel (vezess.hu)

A 32 éves német április 13-án ül először volánhoz élesben a szezonnyitó versenyen, Hockenheimben. Ralf Mika Häkkinen tavalyi autóját kapta meg. Mivel az ifjabbik Schumi a második leghíresebb német pilóta bátyja mögött, máris jóval nagyobb érdeklődés mutatkozik a verseny iránt, mind szurkolói, mind médiaoldalról. Talán ezért féltette a hétszeres világbajnok az öccsét a sorozattól.

Sem Ralf, sem Norbert Haug a Mercedes sportigazgatója nem vár csodát Ralftól, az első évet tanulásnak szánják. “Teljesen világos, Ralfnak hozzá kell szoknia a kétszámjegyű pozíciókhoz a DTM-ben, valószínűleg tanulóévében az utolsó harmadból fog csak rajtolni” – mondta Haug.

Mindenesetre Ralf már nagyon várja a versenysorozat kezdetét, és remélhetőleg nem veszi majd a kedvét a kezdeti sikertelenség. “Tanulni fogok a DTM-ben, keményen dolgozni, és nem fogok törődni azokkal, akik majd kritizálnak az első néhány versenyem után” – nyilatkozta Ralf.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik