Élet-Stílus

Ronaldo: még idén visszatérek

A brazil sztár súlyos térdsérülése ellenére nem akarja befejezni a pályafutását. A térdszalag-szakadása miatt hosszú szünet vár a nemrég megműtött Fenoménra, aki bízik abban, hogy még idén visszatérhet.

Ronaldo másfél hete, a Livorno elleni bajnokin két perccel becserélését követően egy beívelést próbált elcsípni, amikor – egy az AC Milannak büntetőt érő szabálytalanság szenvedő alanyaként – bal térdében elszakadt egy ínszalag. A Fenoménnak becézett 31 éves sztárt pár nappal később Párizsban megműtötték.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a felépülése legalább 9-12 hónapig tart, de már akkor sokan megkérdőjelezték, hogy Ronaldo játszhat e még valaha profi szinten. Korábban már kétszer kellett hasonló okokból kés alá feküdnie a sérülékeny sztárnak, aki az elmúlt két évben már csak elvétve szerepelt a klubjaiban.

A brazil támadó ennek ellenére azt mondta egykori realos csapatársának, Julio Baptistának, hogy hamarabb vissza fog térni. „Minél előbb játszani akarok. Biztos vagyok abban, hogy az orvosok által hangoztatott kilenc hónapnál rövidebb idő is elég a teljes felépülésemhez” – mondta honfitársának a Fenomén.

A szakértők ezzel szemben úgy tartják, hogy a Ronaldo feltehetően csak a 2009/2010-es szezon elején lesz ismét bevethető állapotban. Kérdéses persze, hogy melyik csapatban tér vissza a brazil, hiszen az AC Milannál idén nyáron lejár a szerződése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik