Élet-Stílus

Messi varázsolt a Celtic ellen (videó)

A négy szerdai BL-nyolcaddöntő egyik párharca sem dőlt még el az odavágókat követően, a Lyon trénere viszont úgy véli, hogy csapatának a hazai döntetlen után már nincsen esélye kiharcolni a nyolc közé jutást Manchesterben. Arsene Wenger a csatárokat hibáztatta a címvédő elleni gól nélküli döntetlent követően, a Celtic mestere pedig sportszerűen elismerte, hogy a Barcelona jobb volt a csapatánál.

A szerdai mérkőzések közül a legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó, az Arsenal-Milan volt az egyetlen, amelyen nem született gól. Az Ágyúsok francia trénere szerint ez csak rajtuk múlott, hiszen a remekül megszervezett milánói védelmet többször is zavarba hozták a fiatal londoniak. „Sajnos a játékosaim elidegeskedték a helyzeteinket, de azt hiszem, összességében egy remek mérkőzést játszottunk” – értékelt a találkozót követően Arsene Wenger.

Megszorongatták a fiatalok a Milant

„A milánóiak úgy jöttek az Emirates Stadionba, hogy nem volt szabad gólt kapniuk. Gyakran tíz emberrel védekeztek, de még így is volt hat-hét olyan lehetőségünk, amelyekből egy másik meccsen 2-3 gólt biztosan lövünk. Biztató volt, hogy a mérkőzés nagy részében beszorítottuk az ellenfelünket, úgy gondolom, nincsen még veszve semmi” – mondta a francia mester.

Galéria

Galéria

A statisztika mindenesetre nem az Arsenal sikerét ígéri: egyetlen egy angol csapat sem tudott korábban nyerni a San Siróban. A milánóiak trénere ennek ellenére úgy gondolja, hogy még nem lefutott a párharc. „Kedvezőbb helyzetből is várhatnánk a visszavágót, de nem vagyok elégedetlen. A második meccs legalább olyan kiélezett lesz, mint a mai, nem mehetünk biztosra hazai pályán sem” – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

Katalán varázslat

A szerdai játéknap rangadójával ellentétben a Barcelona skóciai vendégjátékán potyogtak a gólok. A Celtic kétszer is – a semmiből – előnybe került a Barcelonával szemben, de a katalánok a zseniális Lionel Messi vezérletével megfordították a találkozót. A skótok trénere szerint megérdemelten nyert a Barca, és a visszavágónak is ők a toronymagas esélyesei.

„A földkerekség egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Akkor lett volna esélyünk, ha a csapatomban legalább 9-10 ember élete legjobbját nyújtja. Sajnos ez nem történt meg. A játékosaim számára hihetetlen élmény volt a világsztárok ellen futballozni, az eredmény miatt persze mindenki csalódott volt” – mondta Gordon Strachan, aki nem fogadna nagyobb összegben csapata továbbjutására.

A skótok első gólját szerző Jan Vennegoor of Hesselink optimistábban nyilatkozott. „A Nou Campban nagyon nehéz dolgunk lesz. Oroszlánként fogunk küzdeni, és megpróbálunk gólt vagy gólokat lőni. Természetesen a Barca az esélyesebb, de a fociban bármi megtörténhet” – mondta a holland támadó.

Az egykori világklasszis holland labdarúgó, Johann Neeskens, aki a Barcelonánál segíti a honfitárs vezetőedző, Frank Rijkaard munkáját, dicsérte együttesét. “Uraltuk a játékot, kézben tartottuk a találkozót, és még több gólt is szerezhettünk volna. Boldogok vagyunk, hiszen ezt a remek eredményt egy nagyon erős csapattal szemben értük el” – így Neeskens.

A Manchester United lyoni vendégjátékát követően az angolok skót mestere elégedetten értékelt. „Uraltuk a mérkőzést, de Karim Benzema megmutatta, hogy miért tartják az egyik legtehetségesebb fiatal támadónak. Tevez és Nani becserélésével megélénkült a játékunk, és végül sikerült belőnünk az oly fontos idegenbeli gólt” – mondta a skót mester, aki panasszal élt az UEFA-nál a Lyon szurkolók viselkedése miatt: a Vörös Ördögök legnagyobb sztárjának, Ronaldónak a bemelegítés során és a meccsen is, többször lézertollal a szemébe világítottak.

A lyoniak mestere, Alain Perrin borúlátóan nyilatkozott a francia bajnok esélyeiről. „A dolgok jelenlegi állása szerint gyakorlatilag nincsen esélyünk a visszavágón. A hajrában egy furcsa gólt kaptunk, ami megpecsételte a sorsunkat.

Páholyban a Sevilla

Kikapott, mégis okkal lehet derűlátó a továbblépést illetően a Sevilla gárdája. A spanyol együttes 3-2-re veszített Isztambulban, a Fenerbahce otthonában, s a mutatott játék – no meg az idegenben elért két gól – alapján is hatalmas meglepetést jelentene, ha nem a Sevilla folytathatná a negyeddöntőben.

“Csaknem az utolsó pillanatig azt gondoltam, hogy miénk a meccs, de a hajrában meggondolatlanok voltunk, kockáztattunk, és drágán megfizettünk érte: 2-3 helyett 3-2 lett oda” – nyilatkozta Manolo Jiménez, a spanyolok mestere, aki elismerte, hogy a mérkőzés előtt készséggel elfogadta volna, ha úgy kapnak ki eggyel, hogy közben kétszer is betalálnak.

Giggs a nyolcadik “százados”

Az Olympiqe Lyon ellen századik Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerepelt Ryan Giggs, a Manchester United walesi futballistája, ezzel a nyolcadik olyan játékos, aki ennyi fellépéssel büszkélkedhet. A villámgyors szélső előkelő társaságba került be, amelynek eddig a spanyol Raúl (115), a brazil Roberto Carlos (114), az olasz Paolo Maldini (107), az angol David Beckham (103), a német Oliver Kahn (103), a holland Clarence Seedorf (101), és portugál Luís Figo (100) volt a tagja.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Arsenal (angol)-AC Milan (olasz) 0-0

Celtic (skót)-Barcelona (spanyol) 2-3 (2-1)
Gól: Vennegoor of Hesselink (16.), Robson (38.), ill. Messi (18., 79.), Henry (52.)

Lyon (francia)-Manchester United (angol) 1-1 (0-0)
Gól: Benzema (54.), ill. Tevez (87.)

Fenerbahce (török)-Sevilla (spanyol) 3-2 (1-1)
Gól: Kezsman (17.), Lugano (57.), Semih Sentürk (87.), ill. Edu (23., öngól), Escudé (66.)

Keddi eredmények:
Schalke (német)-FC Porto (portugál) 1-0
Liverpool (angol)-Internazionale (olasz) 2-0
AS Roma (olasz)-Real Madrid (spanyol) 2-1
Olimpiakosz (görög)-Chelsea (angol) 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik