Élet-Stílus

Újra dalszerzők lehetünk

A Merlin Színház ad otthont az újrainduló Songwriters’ Klubnak. A csütörtöki összejövetelen Müller Péter Sziámi vendége a Lidérc! Zenekar, a Momentán Orsi zenekar, Péntek Orsolya költő és Oláh Lehel filmrendező lesz.

2004-ben Müller Péter Sziámi ötletéből és kezdeményezésére indult útjára az élőzenés dalszerző rendezvénysorozat, a Songwriters’ Klub. Egy-egy klubesten közismert zenészek, egy neves költő, valamint házigazdaként a Sziámi zenekar vesz részt. Arra tesz kísérletet az alkalmi dalszerző csapat, hogy ott helyben írjanak számokat. Az itt készült több száz dal közül válogatott a Sziámi zenekar a legutóbbi két lemezén is.

Müller Péter Sziámi

Müller Péter Sziámi

A klub tehát az újszülött dalok köré épül. A gyertyákkal és régi írógépekkel egyedi hangulatúvá varázsolt asztalokon a vendégek is bármikor megpróbálkozhatnak a dalszövegírással – ezek közül a legjobbak akár megzenésítésre is kerülhetnek.

A fellépő zenészek saját új dalukon kívül gyakran a költővendég új versének megzenésítésével is készülnek, sokszor a házigazda Sziámi ír zenét a vendég költeményéhez is. Ezenkívül beszélgetések, filmvetítések, kiállítások, performanszok színesítik az estéket, de rendszeresen lehetőséget nyújt a klub tehetséges fiatal zenekarok bemutatkozására.

Képzőművészekkel, filmesekkel, színészekkel is kibővült időközben a program, a klub az elmúlt két évben megmozgatta szinte a hazai zenei, irodalmi kultúra és a társművészetek (képzőművészet, film, színház) egészét.

Az elmúlt évadokban a klub vendége volt többek között Bárdos Deák Ági, Bródy János, Lovasi András (Kispál és a borz), Kiss Tibor (Quimby), Varga Lívius (Kutyavacsorája), Tariska Szabolcs (Amorf Ördögök), Czutor Zoltán, Bérczesi Róbert (Hiperkarma), Ujj Zsuzsi (Csókolom), Rutkai Bori, Kistehén zenekar, Ludditák, Frenk, Sőrés Zsolt (filmesztéta), Király Tamás (divattervező), Darvas Ferenc (zeneszerző), Király Levente, Harczos Bálint, Térey János, Várady Szabolcs, Tóth Krisztina, Peer Krisztián, Ficsku Pál, Karafiáth Orsolya költők és még sokan mások.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik