Élet-Stílus

Pusztítják a fákat a Duna-parton és a Pilisben

Az elmúlt hetekben a 10-es főút egyik, a Duna-part melletti szakaszán, Süttő Neszmély felé eső részén engedély nélkül, módszeresen kiirtották a fákat. Piliscsaba és Pilisvörösvár között viszont engedéllyel vágtak tájsebet a Pilisbe – írta a Magyar Nemzet.

Süttő Neszmély felé eső részén már több ezer köbméterre tehető a Natura 2000 hálózat védelme alá eső területen a kivágott fa mennyisége. A süttői önkormányzat közigazgatási területén belül fekvő, ám külterületi szakaszon a lap információi szerint jachtkikötő épülne, míg a kivágott ártéri erdő fáiból az irtást végző vállalkozó raklapot készít – olvasható a lapban.

A süttői önkormányzat jegyzője a múlt héten beidézte a magánterület tulajdonosát a polgármesteri hivatalba. Ekkor derült ki: nem ő vágta ki a fákat, hanem megbízása alapján egy vállalkozó. A győri székhelyű zöldhatóság azonban nem adott ki fakitermelési engedélyt a védett területre.

A Pilisben több mint tizenhárom hektárnyi erdőt irtottak ki a Mol egyik gázvezetékének építése miatt. A Mol földgázszállító leányvállalatának szóvivője szerint Pilisvörösvár és Százhalombatta között “közérdekből” kell megépíteni a fővárost körülvevő gázvezetékgyűrűt, s minden engedélyt megkaptak a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől. A Magyar Madártani Egyesület viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy bármilyen egységes erdőterület megbontása nagy kárt okozhat az ott élő állatok életében – írta a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik