Élet-Stílus

Költözések az NB I-ben

A Paks Pécsen, a REAC Sopronban, a Tatabánya pedig minden valószínűség szerint a BVSC pályáján játssza hazai mérkőzéseit a labdarúgó Soproni Ligában, a paksiak azonban várhatóan márciusban visszaköltöznek saját stadionjukba.

Mindhárom csapat azért kénytelen hosszabb-rövidebb ideig máshol rendezni hazai meccseit, mert saját stadionjában nincs villanyvilágítás. A REAC valamennyi hazai találkozóját Sopronban rendezi, a Tatabánya pedig akkor fogadhatja tavasszal a Szőnyi úton a riválisait, ha a létesítmény pénteki szemléje során a BVSC-pálya minden megfelel majd az élvonalbeli stadionokkal szemben támasztott követelményeknek. Pakson szintén nincs világítás a stadionban, a csapat azonban a vezetők reményei szerint csak átmenetileg játssza Pécsen „hazai mérkőzéseit”.

Pécsett lesznek otthon a paksiak (MTI)

Pécsett lesznek otthon a paksiak (MTI)

„A paksi stadionban készül a világítás, bárki megnézheti, lefektették a reflektorok alapjait, legkésőbb március végére nálunk nem lesz akadálya villanyfényes meccsek rendezésének – mondta az MTI-nek Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője.

„Valóban benyújtottunk az MLSZ-hez egy megállapodást a Péccsel arról, hogy ha a bajnoki rajtra nem készül el a világítás, akkor a pécsi stadionban játsszuk a hazai mérkőzéseinket, amit az elnökség jóvá is hagyott – folytatta az ügyvezető. “Ekkor azonban még nem tudtunk arról, hogy a Győrnek viszont nem kell költöznie, pedig ott sincs világítás. A győriek esetében elfogadták azt az érvelést, hogy igazolni tudják, a munkálatok folynak, a miénkben nem. Elfogadjuk, hogy a szabályokat szigorúan és következetesen be kell tartani, azt viszont nem értjük, ránk ezek miért vonatkoznak jobban, mint a győriekre.”

Haraszti ehhez hozzátette: szerdán kérték az MLSZ-t, hogy tekintettel a jelenleg is zajló munkálatokra – melyek az engedélyeztetési eljárások elhúzódása miatt tartanak amúgy a tervezettnél tovább -, engedélyezze a Paksi FC-nek, hogy március végéig a világítás hiánya ellenére saját stadionjában fogadhassa ellenfeleit.

A szövetség a paksiak felvetését illetően a távirati iroda érdeklődésére azt a tájékoztatást adta: az elnökség a jövő csütörtöki ülésén bírálhatja el a beadványt, ha felveszi a napirendi pontok közé, addig az előző határozat van érvényben, mely szerint világítás hiányában a Paks Pécsen fogadja riválisait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik