Élet-Stílus

Sampras nem kegyelmezett

A korábbi világelső Pete Sampras is pályára lépett és győzött a San Joséban zajló 436 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornán, igaz, a 36 éves amerikai klasszis csak egy bemutató mérkőzésen játszott a német Tommy Haasszal.

A 2001-ben visszavonult 14-szeres Grand Slam-győztes amerikai csillag a világranglistán jelenleg 26. német Tommy Haasszal csapott össze, és meglepően simán, 6:4, 6:2-re győzött. A tudósítások szerint Sampras régi önmagát idézte, remekül adogatott, röptejátéka látványos és pontos volt, ezzel pedig többször talpra ugrasztotta a csarnok 8812 nézőjét.

A meccset jól jellemzi, hogy Haas a második szett második játéka után már – talán kínjában – csak viccelődött, és a „Kegyelmezz Pete” – felkiáltással esedezett könyörületért a játék végére két hatalmas ásszal pontot tevő Samprasnél.

Pete Sampras lelépte Tommy Haast (AP)

Pete Sampras lelépte Tommy Haast (AP)

„A szurkolók kedvéért visszajövök még, ám visszatérni nem fogok – mondta a 36 éves sztár a 43 percig tartó meccs után. – Kellett egy kis idő, míg belejöttem, de aztán egész jól ment a játék. Persze azért nem szabad elfelejteni, hogy Tommynak ennél a meccsnél sokkal komolyabb feladatai vannak a héten.”

Pete Sampras hosszú idő után tavaly novemberben játszott először bemutató mérkőzést, rögtön hármat is a világelső svájci Roger Federerrel. Kétszer kikapott, egyszer pedig nyert.

A kiváló játékos legközelebb március 10-én a New York-i Madison Square Gardenben lép pályára újra Federer ellen.

Federer 35 éves koráig is teniszezik

A férfi világranglistát vezető svájci Roger Federer úgy tervezi, hogy még évekig teniszezik. „Az a célom, hogy addig játsszak, amíg csak lehet, talán 35 éves koromig” – mondta a 26 esztendős világklasszis, miután hétfőn átvette a sportolói Oscarnak számító Laureus-díjat mint 2007 legjobb férfi sportolója. A svájci világklasszis arról is beszélt, hogy legfőbb célja, hogy megdöntse Pete Sampras rekordját, aki 14 Grand Slam-versenyt nyert. Federernek három ilyen viadalon kell diadalmaskodnia, hogy átadja a múltnak ezt a csúcsot. A bázeli zseni még egy komoly célt említett karrierjével kapcsolatban: szeretné a GS-trófeák közül gyűjteményéből hiányzó párizsit is megnyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik