Élet-Stílus

Geráék már a kupadöntőről álmodoznak

A Gera Zoltánt is alkalmazó West Bromwich Albion a mezőny leggyengébb csapatát kapta ellenfélül az FA-kupa negyeddöntőjében, ennek apropóján a birminghami labdarúgók már a Wembley-ben esedékes kupadöntőről álmodoznak.

A Manchester Unitedet is megjárt Jonathan Greening elárulta, a csapattársaival együtt arról ábrándozik, hogy az idén FA-kupa-döntőn szerepelhet az új Wembley Stadionban.

Bár még csak a negyeddöntőnél tart a sorozat, a West Bromwich középpályása nem véletlenül tekint előre, hiszen – mint ahogy a hétfői sorsoláson kiderült – csapata a mezőny leggyengébbnek vélt gárdájával, a harmadosztályban sem meghatározó Bristol Roversszel küzdhet meg az elődöntőért.

Magabiztosan menetel a WBA (empics)

Magabiztosan menetel a WBA (empics)

„Minden csapat álma, hogy kupadöntőt vívjon a Wembley-ben, és a lehetőség most adott a számunkra. Azt hiszem, jó esélyünk van arra, hogy legalább az elődöntőig jussunk” – így Greening, aki jelezte, hiába a West Brom a párharc toronymagas esélyese, minden birminghami labdarúgó komolyan veszi a Bristol Roverst.

„Ismerjük a leendő ellenfelünket. A nyáron felkészülési meccset vívtunk a Bristollal, mely tíz perc után már 2-0-ra vezetett, a vége pedig döntetlen, 3-3 lett. Ez is előrevetíti, hogy kemény csata vár ránk a FA-kupa negyeddöntőjében. Greening ehhez hozzátette: csapata a Bristol Rovers nem éppen billiárdasztal simaságú pályája miatt sem lehet teljesen nyugodt.

„A saját játékunkat szeretnénk játszani, de a gyep állapota nem a legjobb, minekután gyakorta rögbimeccseket is játszanak rajta. Persze remélem, azon a napon minden rendben lesz…” – mondta a 29 éves középpályás.

A Bristol Rovers-West Bromwich meccsre március 9-én kerül sor, a korábbi ötszörös FA-kupa-győztes, további ötszörös finalista WBA a Charlton (1-1, 2-2, 11-esekkel: 4-3), a Peterborough (3-0) és a Coventry (5-0) legyőzésével jutott a nyolc közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik