Élet-Stílus

Csatárnézőben az AC Milan

A Bajnokok Ligája címvédőjének komoly gondjai vannak támadóposzton, a klub a nyáron mindenképpen erősít. Lapjelentések szerint Andrij Sevcsenko visszatérésére nincsen esély, a kiszemeltek között emlegetik Didier Drogbát, Karim Benzemát és Luca Tonit.

Ronaldo súlyos sérülése miatt várhatóan minimum kilenc hónapig nem számíthat az AC Milan csapata a brazil fenoménra. A fiatal Alexandre Pato komoly erősítést jelent, de az olasz csapat másik két támadója, Alberto Gilardino és Filippo Inzaghi messze a várakozások alatt teljesít.

Drogba és Mourinho Milánóban

A jelenlegi helyzetben egyértelmű, hogy a nyári átigazolási szezonban erősítenie kell a poszton a csapatnak. A múlt héten az együttes trénere, Carlo Ancelotti már kénytelen volt az ificsapatból behívni játékosokat.

A nemzetközi és olasz sajtóban legtöbbször Didier Drogbát, a Chelsea ászát emlegetik, mint lehetséges kiszemelt. Az elefántcsontparti támadó számos alkalommal jelezte Jose Mourinho távozása óta, hogy nincsen maradása a londoniaknál. Döntés az ügyben csak a szezon végén várható, de van esély a leigazolására, már csak azért is, mert a hírek szerint a portugál mester válthatja Ancelottit nyáron a kispadon.

Benzema már a válogatottban is alapember (imago)

Benzema már a válogatottban is alapember (imago)

Egy másik lehetséges jelölt Karim Benzema. Az Olympique Lyon francia válogatott támadóját több európai nagycsapat (Arsenal, Manchester United, Real Madrid, Barcelona) is figyeli, és milánóiak érdeklődését is felkeltette a 20 éves csatár, aki az idei szezonban már 19 találatnál jár a klubjával.

Hazatér Toni?

A Tuttosport információi szerint Luca Toni neve is felmerült. A tavaly nyáron a Bayern Münchenhez igazoló világbajnok olasz támadó vezeti 13 találattal a Bundesliga góllövőlistáját, de a hírek szerint honvágya van. A 30 éves játékost azonban a bajorok nyilván nem szívesen engednék: Toni egy csapásra a szurkolók kedvence lett, és a csapat játéka is jelentős mértékben rá épül.

A Milanban évekkel ezelőtt szép sikereket arató Andrij Sevcsenko visszatérése ezzel szemben nem tűnik valószínűnek. Már csak azért sem, mert az idősödő keretbe a vezetők nem egy 30 éves játékost igazolnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik