Élet-Stílus

Stieberék legyőzték Kanadát

A csehek felett aratott fölényes nyitónapi diadal (22-1) után a kanadai együttest, az egyik legfőbb csoportriválist is biztosan, hat góllal verte a magyar női vízilabda-válogatott az olaszországi olimpiai selejtezőtornán.

Nagy lépést tett előre Godova Gábor csapata a pekingi ötkarikás részvétel felé vezető úton a kanadaiak legyőzésével, hiszen az erőviszonyok alapján már csak a spanyol együttes akadályozhatja meg az együttest abban, hogy “túlórázás” nélkül jusson be az olimpiai repülőjegyet érő elődöntőbe. Ehhez a B csoport első helyén kell végeznie, míg a második helyezettnek az A csoport harmadikjával kell még különcsatát vívnia a négy közé kerülésért.

Parádésdan védett Horváth (MTI)

Parádésan védett Horváth (MTI)

A tét nem bénította a magyarokat, már az elején elléptek az észak-amerikaiaktól, akik csak a 8. percben, 0-3-nál találtak be először a remekül védő Horváth Patrícia kapujába. A folytatás is Stieber Mercedesékről szólt, akik remek védekezés mellett egyre növelték előnyüket, s 8-2-es vezetést követően csak a negyedik nyolc percet adták döntetlenre, felettébb magabiztos győzelmet aratva.

Kedd délben a kazah válogatott következik az itáliai tornán.

Olimpiai selejtezőtorna, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Kanada 11-5 (3-1, 3-1, 2-0, 3-3)
A magyar góldobók: Drávucz 3, Stieber, Györe 2-2, Pelle, Valkay Á., Kisteleki, Takács 1-1

A B csoport további meccsei:
Kazahsztán-Kuba 14-11
Spanyolország-Csehország 29-4

A csoport:
Görögország-Brazília 13-7

Később:
Puerto Rico-Olaszország 18:30 ó
Németország-Oroszország 20 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik