Élet-Stílus

FIFA: kizárás fenyegeti Casillasékat

Figyelmeztette spanyol tagszervezetét (RFEF) a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA). Ha a kormány továbbra is beleszól a szövetség ügyeibe, akkor a klubokat és a válogatottat is kitilthatják a nemzetközi porondról.

„Ha a spanyol kormány nem hagy fel az RFEF befolyásolásával, az nemcsak az osztrák-svájci Európa-bajnokságról való száműzetést vonhatja maga után, hanem a klubok távolmaradását is a nemzetközi kupákból” – idézte hétfőn a spanyol sajtó Joseph Blattert.

„Szigorú döntés lenne. Szükség esetén hat órán belül diszkvalifikálhatjuk a spanyolokat. A FIFA hasonlít az ENSZ-re, de több a tagja és nagyobb a hatalma” – szögezte le a FIFA elnöke.

Fenyegetőzik Blatter (Getty)

Fenyegetőzik Blatter (Getty)

A madridi kabinet a közelmúltban felszólította azokat a sportszövetségeket – köztük az RFEF-et is -, amelyek versenyzői nem jutottak ki a pekingi olimpiára, hogy a nyáron tartsanak tisztújító közgyűlést. A futballszövetség azonban ragaszkodik ahhoz, hogy csak ősszel hívja össze a soron következő tanácskozását.

„Nem ez az első olyan eset. A portugál kormány szerencsére azonnal reagált a levelünkre, és rövid időn belül megváltoztatták a sporttörvényt. A görög szövetséget el is kellett bizonytalan időre tiltanunk, de a problémát ők is megoldották 48 órán belül” – tette hozzá Blatter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik