Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: új néven eladó Szaddám luxusjachtja

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

A hajót a dán Helsingor hajógyár Szaddám Huszeinnek építette 1981-ben, és akkor még a neve is más volt: Kadissziját Szaddám. A volt iraki elnök és társasága éveken át használta is a jachtot, bár azt végül sohasem szállították Irakba. A jachtot eredetileg az i. e. 637-ben a perzsák felett aratott arab győzelem emlékére keresztelték.

Az Ocean Breeze - Nézze meg képgalériánkat!

Az Ocean Breeze – Nézze meg képgalériánkat!

A luxushajón a volt iraki elnök és ismerősei élték fényűző életüket: a jachtot mahagóni, arany, ezüst és márvány díszíti. A fürdőszobákban aranyozott csapok vannak, szauna, jakuzzi, pingpong- és biliárdasztal segíti a pihenést. Szinte az összes szoba televízióval van felszerelve. A fedélzeten helikopterleszálló is van, a vendégek rendelkezésére áll egy színházterem, egy miniklinika és egy imaszoba is.

A Helsingor a luxushajót arab stílusban építette, rengeteg boltívvel és fafaragással. A szőnyegek egytől egyig arab városokban készültek. A 35 fős legénységet igénylő hajón a biztonságra is fokozottan ügyeltek: valamennyi üveg golyóálló anyagból készült, külön raktár található gépfegyvereknek és rakétáknak. Támadás esetén titkos ajtón át egy mini tengeralattjáróval lehet elmenekülni.

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik