Élet-Stílus

Eb-selejtezők: nehéz csoportban a magyar kosarasok

Szombaton megtartották a 2009-es férfi, illetve női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolását Velencében. A magyarok alaposan belehúztak.

A magyar válogatott a férfiaknál az olaszokkal, a szerbekkel, a bolgárokkal és a finnekkel, a nőknél pedig a franciákkal, a románokkal, a szlovákokkal és a horvátokkal került egy ötösbe.

A sorozat augusztusban kezdődik, oda-visszavágós alapon alakul majd ki a végső sorrend. A férfi kontinensviadalt Lengyelországban rendezik 2009. szeptember 7. és 20. között, a női tornára Lettországban kerül sor 2009. június 7-től 20-ig.

“Tudtuk, hogy nem lesznek könnyű ellenfelek, de a szerencse elpártolt tőlünk, nagyon nehéz csoportba kerültünk. A legfontosabb, hogy erős és ütőképes magyar válogatottat alakítsunk ki, amely bárkit le tud győzni a selejtezőcsoportban” – nyilatkozta Rátgéber László, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

Rátgéber: a szerencse elpártolt tőlünk (MTI)

Rátgéber: a szerencse elpártolt tőlünk (MTI)

“Nem lehet mondani, hogy szerencsések lennénk, bár ami a magyar kosárlabda jelenlegi helyzetét illeti, nekünk nincsenek könnyű meccsek. Mindenesetre remek reklámja lesz a sportágnak, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnokok ellen játszhatunk, az új szerb kapitány hívására például az összes NBA-játékos átjön majd Európába. Korai lenne az elvárásokat megfogalmazni, a fiúk tavalyi hozzáállásával már elégedett lennék” – mondta Sztojan Ivkovics, a férfi csapat szakvezetője.

A csoportbeosztások:

Férfiak:
A: Olaszország, Szerbia, Bulgária, MAGYARORSZÁG, Finnország
B: Portugália, Lettország, Észtország, Macedónia
C: Franciaország, Törökország, Ukrajna, Belgium
D: Izrael, Csehország, Bosznia-Hercegovina, Nagy-Britannia
A csoportgyőztesek és a három legjobb második kerül az Eb mezőnyébe.

Nők:
A: Litvánia, Németország, Ukrajna, Izrael, Nagy-Britannia
B: Olaszország, Törökország, Finnország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina
C: Franciaország, Románia, Szlovákia, Horvátország, MAGYARORSZÁG
D: Belgium, Szerbia, Bulgária, Görögország
A csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb harmadik kerül közvetlenül az Eb mezőnyébe, további két csapat pótselejtezőn biztosíthatja részvételét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik