Élet-Stílus

Parkokra költik az adóforintokat

Az adófizetők egy százalékos felajánlásaiból idén csaknem 246 millió forint jut közterületek megtisztítására. A zöldtárca pályázata maximum ötmillió forinttal támogatja az önkormányzatok és civilszervezetek munkáját.

Az illegális hulladéklerakók felszámolására és a helyszínek hosszú távú tisztán tartására fordítható az a 245,8 millió forint, amely több mint 34 ezer adózó egy százalékos felajánlásából folyt be – jelentette be Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) kezdeményezése létrejött pályázaton maximum 5 millió forint vissza nem térítendő, vegyes finanszírozású támogatást lehet elnyerni a közterületen található engedély nélkül lerakott hulladékok felszámolására, tartós megszüntetésre. Ezek közé tartozik az illegális hulladéklerakók felszámolása, a felszedett hulladékok elszállítása, hasznosítása, engedéllyel rendelkező lerakóhelyen történő ártalmatlanítása.


Festői? (forrás: HuMuSz)

Festői? (forrás: HuMuSz)

A pályázaton települési önkormányzatok és társadalmi szervezetek vehetnek részt. Előnyt élveznek a közös összefogással megvalósuló komplex programok, amelyek túlmutatnak egy adott terület megtisztításán. A tárca kiemelten támogatja a terület utógondozására, újraszennyeződésének megakadályozására, valamint a környezettudatos szemlélet formálásával, a szennyező magatartási szokások megváltoztatására irányuló kezdeményezéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik