Élet-Stílus

Felmentették a doppingolással vádolt Romariót

Felmentették a doppingvádak alól a brazil Romariót, aki egy hajhullás elleni szer miatt akadt fenn az ellenőrzésen, és ezért eredetileg 120 napos eltiltást kapott.

Romario első perctől kezdve azt állította, hogy lebukásához vezető finasterid nevű szert hajhullás ellen szedte, ráadásul úgy, hogy előtte a klubja orvosaival is konzultált.

A legfelsőbb sportbíróság egyhangú döntéssel mentette fel az 1994-ben világbajnoki címet nyert csatárt, mind a hét döntnök elfogadta a 42 éves klasszis védekezését. Nyilván ebben az is szerepet játszott, hogy egy doppingszakértő is megerősítette Romario állítását, viszont hozzátette: azért tiltják a finasterid használatát, mert elősegíti a teljesítményfokozásra alkalmas anabolikus szteroidok felszívódását a szervezetben.

„Korábban is használtam már, tudtam, hogy szerepel a doppinglistán, de nem értem, miért került oda, amikor nem leszek sem gyorsabb, sem kitartóbb tőle, a hajhullás ellen viszont nagyon hatásos” – így Romario, aki a felmentéséről szóló határozatott a következőképpen kommentálta: „Természetesen örülök, hiszen a becsületemről, a hírnevemről volt szó. A sportbíróság az egyetlen értelmes döntést hozta meg.”

Tiszta (abc.net)

Tiszta (abc.net)

A futballista jelenleg hazája bajnokságában, a Vasco da Gamában szerepel. Korábban kilátásba helyezte, hogy március 30-án, szerződése lejártakor abbahagyja az aktív játékot – az eltiltása eredetileg április 19-ig szólt -, a mostani határozat fényében azonban elképzelhető, hogy változtat az elképzelésén.

„Mindenki tudja, hogy régóta kötődöm a Vascóhoz, melyhez március végéig szerződés is köt. Beszélni fogok a klub elnökével, Euricóval Mirandával, kíváncsi vagyok, van-e esély arra, hogy játszhassak” – jegyezte meg ezzel kapcsolatosan a labdarúgó, aki tavaly május óta, miután meglőtte 1000. gólját alig kapott lehetőséget. Romario leszögezte: a maga részéről nem erőlteti a hosszabbítást – és az edzői szakma sem csábítja már.

A brazil klasszis nemrég trénere is volt Vascónak, de öt meccs után lemondott, mivel állítása szerint a klubelnök beleszólt a csapat összeállításába. „Nem nekem való az edzősködés, ugyanis nem tudok elfogadni néhány dolgot. Persze hajlandó vagyok meghallgatni mások véleményét is, de… Maradjuk annyiban, edzőként nincsenek túl jó tapasztalataim, és még finoman fogalmaztam” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik