Élet-Stílus

Bryant: műtét helyett pihenő

Kobe Bryant nem operáltatja meg sérült kisujját. Ha ugyanis így tenne, legalább hat hétig nem számíthatna a legjobbjára az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers.

A 29 éves klasszisnak február 5-én elszakadt a szalag a jobb kisujjában, ám az orvosok akkor nem találták súlyosnak a sérülést, a szerdai, Minnesota elleni találkozón azonban ismét kifordult az ujja, és ezek után úgy döntött, pihenteti a sérült testrészét, az operációról ugyanis hallani sem akar.

Nem mondott az operációra (Getty)

Nemet mondott az operációra (Getty)

„Inkább pihentetem, minthogy megműtsék. Most a Lakers és a nyári olimpia szempontjából sem jönne jól a hathetes kihagyás. Remélem, néhánynapos pihenés éppen elég lesz, s újra magas szinten tudok majd játszani” – így a háromszoros NBA-bajnok játékos, aki 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben a Lakersszel ért fel a csúcsra. Azt egyelőre nem lehet tudni, Braynt pályára lép-e a vasárnapi, New Orleans-i All-Star gálán, ám az már bizonyos, hogy kihagyja a tripladobó versenyt, amelyen a Dallas Mavericks német szupersztárja, Dirk Nowitzki helyettesíti őt.

A „Lakers-vezér” a most futó szezon eddigi 52 meccsén 28-as pontátlagot produkált, emellett mérkőzéseként volt még 6,1 lepattanója, illetve 5,3 asszisztja is, ezzel oroszlánrésze van abban, hogy a kaliforniai csapat 35-17-es mutatóval harmadik a Nyugati főcsoportban. Bryant az idén tizedik alkalommal került be az All Star-válogatottba, kétszer, 2002-ben és tavaly őt választották meg a gála legértékesebb emberének (MVP).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik