Élet-Stílus

Két pont mellett Ronaldót is elveszítette a Milan

Az AC Milan a Serie A 16. fordulójában elhalasztott mérkőzésén hazai pályán csak döntetlent játszott a Livornóval, a milánóiakat ennél is érzékenyebben érinti, hogy a csereként beállt brazil Ronaldo rendkívül súlyos térdsérülést szenvedett.

A Milan nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen esetleges győzelmével felkapaszkodott volna a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyre, ám hazai pályán, a San Siróban képtelen volt legyőzni a nem túl acélos, csak a 15. helyen álló Livornót.

Sőt, Carlo Ancelotti együttesének kellett futnia az eredmény után, miután az 50. percben Nico Pulzetti 15 méterről, a jobbösszekötő helyéről a jobb felső sarokba csavart.

A 61. percben sikerült az egyenlítés, a csereként beállt Ronaldo elől José Luis Vidigal ütötte el kézzel a labdát, és a megítélt büntetőt Andrea Pirlo váltotta gólra – magabiztosan lőtt a kapu jobb alsó sarkába.

A folytatásban egy másik csereember, Filippo Inzaghi akár a győzelmet is megszerezhette volna, fejesét azonban kitornászta a vendégek kapusa, ugyanakkor a Livorno előtt is akadt még nagy helyzet, az eredmény azonban már nem változott.

Ronaldo újra kidőlt (AFP)

Ronaldo újra kidőlt (AFP)

Vége Ronaldo pályafutásának?

Az AC Milan a két pont mellett Ronaldót is elveszítette. A hazai büntetőt megelőzően a három perccel korábban becserélt brazil támadó egy rossz mozdulat következtében sérült meg, nem is tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le a pályáról.

Később, a kórházban elvégzett vizsgálatok során kiderült, hasonlóan szerencsétlenül járt, mint 1999 novemberében. Akkor is, akárcsak most, a jobb térdében sérültek súlyosan a szalagok, ezért csütörtökön, Párizsban meg is műtik (nyolc éve szintén a francia fővárosban operálták meg). A 31 éves labdarúgó szezonja ezzel véget ért, ámbátor az is lehet, hogy sohasem tér már vissza a futballpályára, a gyógyulási idő ugyanis legjobb esetben is kilenc hónap, ám akár egy évig is elhúzódhat.

Serie A, elhalasztott mérkőzés:
AC Milan-Livorno 1-1 (0-0)
Gól: Pirlo (61., 11-esből), ill. Pulzetti (50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik