Élet-Stílus

Pistorius nem adja fel, futni akar Pekingben

A műlábakkal versenyző Oscar Pistorius a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) döntése miatt, melynek értelmében nem versenyezhet Pekingben az ötkarikás játékokon.

A nemzetközi szövetség (IAAF) január közepén határozott úgy, hogy nem engedi rajthoz állni a dél-afrikai futót az idei nyári játékokon, mert szakértők szerint karbonszálas művégtagjai előnyt jelentenek számára a riválisaival szemben.

„Nemcsak magam miatt, hanem minden fogyatékos sportoló érdekében folytatom a küzdelmet. Megérdemeljük, hogy a lehető legmagasabb szinten versenyezzünk” – mondta Pistorius.

A paralimpikonok között 100, 200 és 400 méteren is világcsúcstartó atléta pekingi szereplését a nemzetközi szervezet a kölni sportegyetemen végzett vizsgálatsorozat eredményei alapján akadályozta meg, ugyanakkor Pistoriusék szerint a tesztelések nem adnak teljes képet műlábairól.

Oscar Pistorius (középen) a legjobbakkal futna (techyum.com)

Oscar Pistorius a legjobbakkal futna (techyum.com)

A 21 éves Oscar Pistorius fejlődési rendellenesség következtében úgy született, hogy a lábaiból hiányzott egy csont, valamint a lábujjai sem nőttek ki megfelelően. Tizenegy hónapos volt, amikor térd és boka között amputálták a lábait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik