Élet-Stílus

Megtört a valenciai átok

November óta először nyert bajnoki mérkőzést hazai pályán a Valencia: a Primera División 23. fordulójának záró mérkőzésén a Real Betist verte a Mestallában.

A kiesés ellen küzdő Real Betis szűk fél óra alatt már kétgólos hátrányba került a Valencia otthonában, végül 3-1-es vereséggel távozott a Mestallából. A találkozó hőse David Villa volt, a Valencia csatára két gólt vállalt vasárnap este, a harmadik hazai találatnál pedig előkészítőként jeleskedett.

A 16. percben egy pazar kiugratás után lőtt a jobb alsó sarokba, majd a 28. percben remekül tálalt a közelről betaláló David Silva elé – apró szépséghiba, hogy ezt megelőzően a kezét is használta a labda megszelídítéséhez, igaz, ezt a bíró nem vette észre. A Betis közvetlenül a szünet után szépített, egy szabadrúgás után Edu volt eredményes, a vendég sevillai csapat azonban ezzel az összes puskaporát ellőtte.

Végre ünnepelhetett a Mestalla népe (AP)

Végre ünnepelhetett a Mestalla népe (AP)

Átellenben viszont volt még muníció: David Villa állította be a végeredményt a 89. percben, midőn szabadrúgásból a jobb felső sarokba csavart, ezzel a mérkőzésen a második, míg a szezonban a hetedik bajnoki gólját szerezte. A Valencia, amely jelenleg a kilencedik a bajnokságban, november óta először nyert a Mestallában. A mostanit megelőző utolsó négy hazai fellépéséből háromszor kikapott, egyszer pedig ikszelt.

Ami a Betist illeti: a zöld-fehérek sorozatban másodszor nyelték le a vereség keserű piruláját, és a tabellán sem állnak jól, a 15. helyen posztolnak úgy, hogy csak egy ponttal gyűjtöttek többet, mint a kieső zónában lévő, 18. Deportivo La Coruna.

Primera División, 23. forduló:
Valencia-Real Betis 3-1 (2-0)
Gól: David Villa (16., 89.), Silva (28.), illetve Edu (47.)

Korábbi eredmények:
Real Madrid-Valladolid 7-0
Athletic Bilbao-Levante 1-0
Espanyol-Recreativo Huelva 1-2
Real Mallorca-Almeria 0-0
Osasuna-Real Zaragoza 1-0
Santander-Atlético Madrid 0-2
Sevilla-Barcelona 1-1
Deportivo-Getafe 1-1
Real Murcia-Villarreal 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik