Élet-Stílus

Tűzvész pusztított London egyik központjában

Vasárnap is tűzoltók tucatjai dolgoztak még a világhírű londoni szórakozó- és piaci negyedben, a Camden Townban előző este kitört súlyos tűzvész helyszínén. Sérülésekről nem érkezett jelentés, de a nagy területen pusztító tűz oka egyelőre rejtély.

A lángok a turisták által igen kedvelt, mindig zsúfolt észak-londoni városnegyed piaci térségében, a Camden Marketen csaptak fel, és gyorsan terjedek. A tüzet először a Camden Market hat nagy szabadtéri, illetve fedett piacának egyikében, a negyedet átszelő vízi út, a Regents Canal partján álló Canal Marketen észlelték, de mire a tűzoltók megérkeztek, több épület is lángokban állt.

Leégett több, áruval teli raktárhelyiség, valamint a környék egyik legnépszerűbb, neves közéleti személyiségek, művészek által látogatott pubja, a Hawley Arms is.

Gyorsan terjedtek a lángok (Fotó: MTI/AP)

Gyorsan terjedtek a lángok (Fotó: MTI/AP)

A szombat este kitört tűzzel az éjszaka folyamán száz tűzoltó birkózott; a lángokat vasárnap kora hajnalra sikerült megfékezni. A rendőrség a környékbeli vendéglátóhelyeket kiürítette, számos lakóházzal együtt, a negyedbe bevezető utakat lezárták. Az éjszakát több tucatnyi helyi lakos a kerületi tanács által sebtében létrehozott közösségi szálláshelyen, illetve szállodákban töltötte.

A Scotland Yard szóvivője vasárnap közölte: a rendőrség egyelőre nem ismeri a tűzvész okait, így azt sem lehet tudni, hogy a tűz “gyanús körülmények között” tört-e ki – vagyis azt, hogy esetleg gyújtogatás történt-e.

A számtalan üzlettel, kulturális intézményekkel, pubokkal, éttermekkel teli, világszerte ismert bohém londoni városrészt egy-egy hétvégén több százezer vendég is felkeresi. A Camden Market a Visit Britain nevű országos idegenforgalmi szervezet által nyilvántartott hat legnépszerűbb brit turistacélpont egyike.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik